Covid-verzekering voor internationale reizigers Andalusië vanaf 1 januari

door admin
Covid-verzekering voor internationale reizigers Andalusië vanaf 1 januari

Tijdens de bijeenkomst op 14 december werden ook andere maatregelen voor de sector besproken zoals een toeristenbonus voor inwoners van Andalusië. “Het toerisme bevindt zich op een keerpunt waarin al het goede dat Andalusië heeft, moet worden gewaardeerd”, zo zei Juan Marín, vice-president van de Andalusische Raad en minister van Toerisme.

Marín verdedigde de instrumenten die Andalusië heeft geboden voor herstel van de sector waarvan de verliezen in 2020 voor de hele autonome regio worden geraamd op 15 miljard euro. Onder deze instrumenten benadrukte de vice-president het keurmerk ‘Veilig Andalusië’ dat naar 2.800 bedrijven in de toeristische branche is gegaan.

Covid-verzekering

Daarnast sprak hij over de verzekering voor internationale reizigers die op 1 januari in werking moet treden en hen een volledige ziektekosten- en aansprakelijkheidsverzekering biedt tegen Covid-19. Die verzekering zou alle kosten moeten dekken die ontstaan uit een mogelijke besmetting tijdens het verblijf in Andalusië of kosten die op een andere wijze aan Covid-19 te relateren zijn. De verzekering zou ook alle nodige behandelingen dekken, een mogelijke ziekenhuisopname en een eventuele repatriëring naar het land van herkomst van de patiënt. Mochten toeristen verplicht worden in quarantaine te gaan nadat ze in contact zijn geweest met een met Covid-19 besmet persoon dan zou via de verzekering ook accommodatie en kosten van levensonderhoud worden vergoed. 

Het contract werd al voor een bedrag van 700.000 euro toegekend aan de firma Europ Assistance SA. ‘Iedereen die op reis naar Andalusië komt met welk vervoermiddel dan ook en zonder enige leeftijdsgrens, zal door de verzekering gedekt zijn’, zei Marín onlangs tegen de krant La Razón. De enige – zeer essentiële – voorwaarde waaraan reizigers moeten voldoen is dat ze de nacht doorbrengen in een gereguleerde accommodatie in de gemeenschap: hotels, appartementen, pensions, hostels, campings of ‘casas rurales’. 

De verzekering dekt 4.000 euro voor medische, chirurgische, farmaceutische of kosten voor ziekenhuisopname in verband met Covid met een eigen risico van 100 euro. Als het verblijf vanwege een quarantaine moet worden verlengd dekt de verzekering kosten tot 5.000 euro tot een maximum van 15 dagen zowel voor de geïnfecteerde(n) als het reisgezelschap. Daarbij kunnen nog de repatriëringskosten bij opgeteld worden wanneer dit om gezondheidsredenen of vanwege overlijden noodzakelijk is.

De vice-president voegde toe dat ‘dankzij deze verzekering kunnen toeristen uit alle delen van de wereld met een gerust hart komen’. Ze beschikken bovendien over een callcenter in verschillende talen dat dag en nacht bereikbaar zal zijn en in alle omstandigheden gebeld kan worden.  

Toeristenbonus

De minister van Toerisme wees ook op de toeristenbonus voor inwoners, die zal worden hervat zodra de mobiliteit in de regio weer is hersteld. Deze is nu onderhevig aan de beperkende maatregelen.

ERTE-regelingen

Een andere steunmaatregel van de regioregering is een verlenging van de ERTE-regelingen tot eind 2021. ‘Het is redding of dood’, zei Marín, die deze maatregel essentieel noemt voor stabiliteit en veiligheid zowel voor de ondernemers als de werknemers in de sector. Zouden de ERTE regelingen eindigen, dan geldt hetzelfde voor veel bedrijven.

De ronde tafel werd georganiseerd door de krant La voz de Almería en Cadena SER en vond plaats in de Stedelijke School voor Muziek en Kunsten van Almería (EMMA).

Dit vind je misschien ook leuk