Andalusië wil vaccinatiecertificaat lanceren

door admin
Andalusië wil vaccinatiecertificaat lanceren

Het vaccin tegen het coronavirus dat de wereld nu al bijna een jaar in zijn greep houdt, is nu een realiteit. Andalusië is begonnen met vaccineren in verpleeghuizen en ziekenhuizen. Ook al wordt het vaccineren niet verplicht gesteld en blijft het ‘iets volledig vrijwilligs’, het is wel nodig de burgers te laten weten dat er voordelen zijn bij het reizen of het bijwonen van specifieke evenementen. Dit zei Juan Marín, vice-president van de Zuid-Spaanse regio. De Andalusische autoriteiten geven iedereen die zich laat vaccineren een immuniteitscertificaat. Hierin komt het type vaccin dat de persoon heeft ontvangen te staan, de partij waaruit het betreffende vaccin afkomstig is en de mogelijke bijwerkingen ervan en de identiteitsgegevens van de ontvanger.

Vaste en mobiele locaties

In Andalusië zijn op 48 vaste locaties in ziekenhuizen en op 45 locaties in gezondheidscentra vaccinatieteams aan het werk. Daarnaast zijn er rondtrekkende teams zijn met in totaal 400 professionals die zich volledig bezighouden met het zetten van vaccinaties. 

In de komende twaalf weken komen ruim 800.000 doses van het Pfizer vaccin in Andalusië aan. Deze worden gegeven aan personen uit risicogroepen en aan de andere eerste doelgroepen. Dat aantal vaccins neemt toe wanneer het vaccin van Moderna komt. In dat geval moeten ook de menselijke middelen om de vaccins toe te dienen woren uitgebreid.

Zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen vaccineren

Alles in het Andalusische beleid is erop gericht zo snel mogelijk iedereen te bereiken. Het doel van de Andalusische autoriteiten is zo een groot mogelijk deel van de bevolking gevaccineerd te hebben voor de zomer. ‘Dit is een zeer realistische voorspelling’, voegde Marín toe. Wel hangt die voorspelling af van het aantal Andalusiërs dat zich ook wil laten vaccineren. 

Marín benadrukte nog dat het vaccin niet betekent dat het virus verdwijnt en dat mensen de maatregelen minder in acht hoeven te nemen. 

Dit vind je misschien ook leuk