Man en vrouw uit Mijas eerste dodelijke slachtoffers van noodweer Spanje

door admin
Man en vrouw uit Mijas eerste dodelijke slachtoffers van noodweer Spanje

Zij kwamen volgens de krant SUR in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven toen zij samen met een ander, jonger stel, in hun auto hadden geparkeerd langs de rivier tussen Mijas en Fuengirola om naar het wild stromende water te kijken. Het niveau van de rivier steeg door het noodweer zo snel dat ze geen tijd meer hadden te ontkomen. De wagen werd door het water meegesleurd en kwam verderop vast te zitten.

Volgens bronnen bij de Guardia Civil is de vrouw van het oudere stel daar in de auto verdronken. Het jongere stel dat voorin zat kon door duikers van de reddingsdienst GEAS van de Guardia Civill worden gered. Het lichaam van de oudere man werd op zaterdagochtend verderop in de rivier gevonden en geborgen. 

De melding over de auto met vier inzittenden in het water in de buurt van recreatiezone Esparragal kwam rond twee uurbinnen bij het alarmnummer 112. Volgens bronnen geraadpleegd door de krant kwamen de vier, allemaal van Zuid-Amerikaanse origina, terug van een religieuze bijeenkomst. 

Volgens bronnen bij de gemeente Mijas waren er de afgelopen nacht ruim dertig incidenten waarbij mensen uit hun auto’s gered moesten worden als gevolg van het noodweer. Dit ondanks dat de gemeente altijd overgangen door rivieren verbiedt met noodweer en deze ook afzet met hekken en waarschuwingen. 

In Málaga viel al meer dan 200 liter regen per vierkante meter op bepaalde punten in de provincie waar in totaal meer dan 120 incidenten werde geregistreerd.

Dit vind je misschien ook leuk