Versoepeling maatregelen voor 20 gemeenten in Malaga

door admin
Versoepeling maatregelen voor 20 gemeenten in Malaga

Het gaat naast Málaga om Marbella, Vélez-Málaga, Estepona, Coín, Genalguacil, Pizarra, Alameda, Benamocarra, Alfarnate, Cartajima, Casares, El Borge, Garaján, Ojén, Teba, Villanueva de Tapia, Arriate, Canillas de Albaida en Cortes de la Frontera. Deze versoepeling van maatregelen betekent dat de zwaarst getroffen sectoren, zoals winkels en horeca hun activiteiten weer kunnen hervatten. 

Plaatsen waar de virusincidentie nog steeds boven de 1.000 gevallen ligt en waar niet-essentiële activiteiten nog minstens een week dicht blijven zijn Ronda, Cañete la Real, Villanueva del Trabuco, Algatocín, Benaoján en Montejaque. Sinds vrijdag is daar Serrato bijgekomen vanwege een toename van het aantal positieve gevallen boven de grens van 1.000. In het geval van Serrato, een dorpje met slechts 477 inwoners zijn 5 positieve gevallen al genoeg om de activiteiten te staken. 

Aangepaste maatregelen gelden nu voor één week en niet voor twee weken zoals tot nu toe het geval was. Elke week wordt de stand van zaken opnieuw door de autoriteiten geëvalueerd.

Perimetrale afsluiting

In gemeenten met een virusincidentie van meer dan 500 gevallen per 100.000 inwoners geldt bovendien een perimetrale afsluiting. Dat wil zeggen dat, tenzij gerechtvaardigd, niemand een gemeente kan verlaten of binnen kan komen. Ook deze situatie wordt nu wekelijks opnieuw bekeken en zonodig aangepast. Klik op deze link om de actuele cijfers van de Junta de Andalucía per gemeente te bekijken. De vierde kolom betreft de virusincidentie per 100.000 inwoners gemeten over 14 dagen, waarop de versoepeling of aanscherping van de maatregelen wordt gebaseerd.

Dit vind je misschien ook leuk