Update van een makelaar in Zuid-Spanje

door admin
Update van een makelaar in Zuid-Spanje

In al die jaren hebben we diverse specialismen opgebouwd, zoals nieuwbouw in de omgeving Málaga en Marbella, woningen direct aan de kust en huizen in het binnenland. We hebben een ontzettend leuk team met enthousiaste mensen die allemaal graag met onze potentiële kopers op pad gaan om ze te helpen bij het vinden van hun droomhuis onder de Zuid-Spaanse zon. 

Zelf heb ik de crisis van 2008 en de daaropvolgende jaren doorstaan en nu zitten we weer midden in de COVID-19 crisis. Natuurlijk ondervindt onze branche de nodige gevolgen van de hele situatie. Veel landen hebben een negatief reisadvies of zelfs een reisverbod afgegeven voor Spanje. Hetgeen betekent dat minder mensen de stap (kunnen) zetten om op zoek te gaan naar een tweede huis, een investering of een nieuw bestaan onder de zon

Meer behoefte aan huis met ruimte

Wij hebben wel gemerkt dat steeds meer Spanjaarden op zoek zijn gegaan naar een huis met meer ruimte in het binnenland ofwel ‘de campo’, sinds de strenge lockdown van maart tot juni in Spanje. Een lange tijd opgesloten zitten in een appartement in de stad met een heel gezin, of zelfs met meerdere gezinnen, heeft toch de nodige verschuivingen op de markt teweeggebracht en mensen aan het denken gezet. Ruimte hebben om of dichtbij het huis en regelmatig frisse buitenlucht doen een mens goed. De diverse lockdowns hebben ons opnieuw met de neus op dat feit gedrukt. 

Markt trekt weer aan

Van hele grote prijsschommelingen kunnen we echter niet spreken. Misschien wel hier en daar aan de kust, maar in het binnenland is daar zeker geen sprake van. De laatste weken merken we wel dat de markt weer aantrekt. Nu alle landen uitgebreid aan het vaccineren zijn geslagen krijgen mensen weer perspectief.

De Nederlandse, Belgische en zelfs Engelse klanten van Villa Nova Real Estate tonen weer interesse in de Spaanse woningmarkt. Dat geldt zeker voor investeerders. Rendement op spaargeld is immers nauwelijks te krijgen dus een investering in onroerend goed in Spanje is gezien de prijs ervan en het klimaat hier in het zuiden nog steeds uitermate aantrekkelijk.

Virtuele tours

Momenteel boeken we veel virtuele viewings. Voor ons is dat een hele nieuwe en ook erg leuke manier van werken. We bekijken de woning online met onze klanten, zodat zij een goeie indruk krijgen van wat er momenteel beschikbaar is. Het is zelfs al een aantal keren voorgekomen dat er een reservering op de woning geplaatst werd en ondertussen de juridische en legale checks hier in Spanje werden uitgevoerd tot de potentiële kopers een vlucht konden boeken om zelf te komen kijken. Dit gaat over het algemeen wel over kopers die graag willen investeren in een pand met een goed rendement.

Want zeg nou zelf; een (tweede) woning, de omgeving ervan en de precieze locatie moet je uiteindelijk toch ‘voelen’… Dus daar gaat bij ons natuurlijk de voorkeur naar uit; Kopers die wij kunnen helpen hun droom te verwezenlijken en die 100 procent achter hun aankoop staan; een nieuw leven onder de Spaanse zon.

Wil jij weten wat wij voor je kunnen doen en heb jij ook interesse in een virtuele tour? Laat het ons weten en we gaan graag voor je op pad! 

Zonnige groet,

Willem Bruins

willem@villanovaspain.com

Dit vind je misschien ook leuk