Malaga wil nu ook een groots stadsbos aan zee

door admin
Malaga wil nu ook een groots stadsbos aan zee

Eerder kondigde de gemeente al 3 miljoen bomen te willen planten op een gebied van 2.000 hectare ten noordoosten van de stad in het kader van een omvangrijk herbebossingsplan. Dit kwam bij het initiatief van het Malaga Urban Forest burgerplatform dat de oude fabrieksterreinen van Repsol tot groot stadspark wil omtoveren. 

Nu komt daar op korte termijn het ‘grote bos aan zee’ bij, zoals burgemeester Francisco de la Torre het uitdrukte. Dit zal naar verwachting in 2022 zijn voltooid. 

Het gaat om een oppervlakte van 33.485 vierkante meter, gelegen tussen de boulevards Pablo Ruiz Picasso en Pedregalejoo. Het plan is om 210 nieuwe bomen te planten, waaronder Eucalyptussen, palmen, dennen en cipressen. Ook wordt overwogen om de endemische plant Limonium malacitanum hier te planten. Het rotsachtige gebied dat hier de overgang vormt tussen land en zee wordt ook bij het plan betrokken. 

Naast veel ruimte voor nieuwe beplanting wil de gemeente ook de boulevard doortrekken zodat mensen vanaf de stadszijde van het fameuze badhuis Baños del Carmen langs zee hun weg kunnen voortzetten naar de bruisende visserswijk Pedregalejo. Naast een verbreding van het trottoir voor voetgangers is het plan ook 700 meter aan fietspaden aan te leggen. 

Met het plan gaat een investering van 5 miljoen euro gemoeid. De gemeente wil hiervan de helft betalen en de helft zou van de landelijke regering moeten komen, zo meldt La Opinion de Malaga. Nu moet alleen nog de Kustautoriteit het project goedkeuren. Burgemeester De la Torre verwacht dat dit nog gebeurd voor de tweede helft van dit jaar begint. 

Dit vind je misschien ook leuk