Illegale vogelhandel onderschept in Málaga

door admin
Illegale vogelhandel onderschept in Málaga

Het politieonderzoek naar deze verboden vogelvangst ging van start toen er diverse verkoopadvertenties op internet waren aangetroffen waarin vinken en insectivoren te koop werden aangeboden. Voor deze handel werd in het onderzoek geen vergunning aangetroffen. De vogels die op internet werden aangeboden behoren tot de diersoorten die in Spanje beschermd worden tegen de jacht. 

Op verschillende locaties in de provincie Málaga trof de Guardia Civil voederbakjes aan als lokmiddel voor de dieren. Met een onzichtbaar vouwnet kwamen de vogels die op dit voedsel afkwamen vast te zitten. Ook gebruikten de stropers elektrische vouwnetten. Tien stropers zijn op heterdaad betrapt met in hun bezit nog levende dieren, één van de aangehouden personen was in het bezit was van 49 dode dieren. 

In totaal zijn er 303 vogels weer vrijgelaten in hun natuurlijke leefomgeving, waaronder distelvinken, groenvinken, wilde kanaries en putters; op geen van deze vogels mag worden gejaagd. De Guardia Civil heeft laten weten dat deze beschermde vogels van fundamenteel belang zijn voor het ecosysteem waarin zij leven en dat het stropen dus grote gevolgen heeft voor de natuur. 

Dit vind je misschien ook leuk