Hotelsector Costa del Sol wil dat autoriteiten herstel luchtverkeer stimuleren

door admin
Hotelsector Costa del Sol wil dat autoriteiten herstel luchtverkeer stimuleren

Daarmee hopen ze op een snel herstel van het luchtverkeer op de luchthaven Málaga-Costa del Sol. Aehcos vraagt meer concreet aan bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de toeristische promotie dat deze investeren in financiële prikkels voor vliegmaatschappijen zodat ze voor Málaga blijven kiezen. 

Nu veel luchtvaartbedrijven in zwaar weer verkeren, zijn ze gedwongen om hun vluchtschema’s aan de nieuwe moeilijke omstandigheden aan te passen. Dat betekent ook dat er keuzes gemaakt moeten worden en soms routes op basis van de mate van hun winstgevendheid worden geschrapt. Om de voorkomen dat bedrijven Málaga als bestemming schrappen moeten zij met specifieke maatregelen gestimuleerd worden toch op Málaga te blijven vliegen. Zo gaf Norwegian onlangs aan op Alicante en Málaga te blijven vliegen. 

Aehcos wijst erop dat het herstel van het luchtverkeer in Málaga essentieel is, niet alleen voor de hotelsector, maar ook voor de rest van het toerisme en zelfs voor andere bedrijfstakken waarin de provincie ook een leider wil worden, zoals technologie.

Verlies van 75% aan luchtverkeer

Volgens informatie van La Opinion de Málaga registreerde de luchthaven van Malaga in 2020 iets meer dan 5 miljoen passagiers, ten opzichte van de 19,8 miljoen het voorgaande jaar. Dat komt neer op een verlies van 75% aan luchtverkeer als gevolg van de pandemie. Volgens gegevens verzameld door Aehcos, vertegenwoordigen vluchten die gepland zijn tot eind oktober slechts 60% van het aanbod in dezelfde periode van 2019.

Dit vind je misschien ook leuk