Ook Andalusië verzet zich tegen mondkapjes tijdens zonnebaden

door admin
Ook Andalusië verzet zich tegen mondkapjes tijdens zonnebaden

Daarom eist Bendodo dat Madrid de eenzijdige beslissing om het masker op te leggen tijdens het zonnebaden op het strand of bij het zwembad wordt rechtgezet. ‘Pedro Sánchez kan niet nog meer stenen op de weg van het herstel van de toeristische sector leggen’, verklaarde Bendodo. Hij onderstreepte dat ‘de regering van Spanje niet roomser kan zijn dan de Paus en dat vanuit Andalusië de maatregel niet wordt begrepen. Hij sluit zich in dit opzicht aan bij de Valenciaanse regioregering die ook fel tegen de strenge maatregel is.

In Andalusië – de Zuid-Spaanse regio met drukbezochte kusten zoals de Costa del Sol en Costa de la Luz – gold vorige zomer, toen er nog veel minder bekend was over hoe het coronavirus zich precies verspreidt, de regel dat zodra mensen onder hun parasol zitten of op hun handdoek in groepen van maximaal zes het dragen van een mondkapje niet nodig is. 

Vaccins

Bendodo had ook kritiek op het vaccinatieschema dat Sánchez dinsdag bekendmaakte. ‘Wat heb je eraan dat 70% van de bevolking eind augustus is gevaccineerd’ als dan ‘het hoogseizoen van de zomer voorbij is?’ zei hij tijdens de persconferentie na de wekelijkse vergadering van de Andalusische Raad van Bestuur. Volgens de premier zullen eind augustus tot 33 miljoen Spanjaarden volledig zijn gevaccineerd tegen Covid-19, waarmee dan 70 procent van de bevolking is geïmmuniseerd.

Dit vind je misschien ook leuk