Vanaf juni weer cruises naar Málaga

door admin
Vanaf juni weer cruises naar Málaga

Momenteel, en vanwege de uitzonderlijke omstandigheden veroorzaakt door Covid, zullen cruises uitsluitend nationale routes moeten varen. Naast andere veiligheidsmaatregelen zoals onderlinge afstand bewaren tussen passagiers, het dragen van mondkapjes, een speciaal schoonmaakprotocol, zullen schepen een beperkte capaciteit hebben, schrijft de krant Sur.

Rubio benadrukt dat “Andalusië een pionier is in Spanje bij het ontwikkelen van een protocol dat de veiligheid van en op cruiseschepen garandeert”. Deze sector bracht in normale jaren meer dan 500.000 toeristen naar de Zuid-Spaanse stad. “De goedkeuring van het Andalusische veiligheidsplan vormt een startschot waarmee ook havens in andere autonome gemeenschappen aan de slag kunnen”, voegde Rubio toe. 

Het uitgebreide gezondheidsplan omvat niet alleen maatregelen voor passagiers en bemanning aan boord, maar ook voorafgaand aan het instappen; configuratie en hygiënemaatregelen op het schip zelf en maatregelen voor elke afzonderlijke activiteit.

Alleen de Canarische Eilanden keurden afgelopen november al hun eigen veiligheidsprotocol goed met eveneens een goedkeuring van de centrale regering in Madrid. Sindsdien worden cruises uitgevoerd op gesloten routes rond de eilanden, aangezien de archipel een van de weinige bestemmingen is die dit doen tijdens de pandemie. 

Bekijk ook: Spaanse cruisemarkt vertoont vroege tekenen van herstel

Valencia wint aan terrein op Barcelona als thuishaven voor cruiseschepen

Dit vind je misschien ook leuk