Nederlandse ontvangt ton schadevergoeding na ongeluk in Spaans waterpark

door admin
Nederlandse ontvangt ton schadevergoeding na ongeluk in Spaans waterpark

De gebeurtenissen waarover de rechtbank in Torremolinos nu eindelijk uitspraak heeft gedaan vonden 10 jaar geleden plaats op 1 augustus 2011. De vrouw, toen werkzaam sportinstructeur en personal trainer was op vakantie in Spanje en bracht een dag door met wat vrienden in het waterpark. 

Het noodlot sloeg toe in de glijbaan Black Hole. Ze gleed samen met een van vriend met een gewicht van 110 kilo in een dubbele vlotter in de vorm van een donut naar beneden vanaf een gesloten glijbaan met bochten. De 60 kilo wegende vrouw zat op aanwijzing van de badmeester achterop, de ongeveer 110 kilo wegende man voorop, zo schrijft de krant Sur op basis van de rechterlijke uitspraak. Al snel vloog de vrouw door de snelheid uit de vlotter waarbij ze met haar hoofd en linker sleutelbeen hard tegen de bovenkant van de buis terechtkwam en haar bewustzijn verloor.

Ze werd geholpen door de vriend en direct overgebracht naar de afdeling spoedeisende hulp van ziekenhuis Santa Elena in Torremolinos. Daar werd een trauma aan haar schedel en schouder een een breuk in haar sleutelbeen vastgesteld. Aan de breuk werd ze geopereerd. 

Een paar dagen later werd de Nederlandse ontslagen uit de kliniek waarna ze thuis in Nederland verder zou herstellen van haar verwondingen. Toch bleef ze klachten houden zoals – zo staat in de uitspraak- nekpijn, verlies van het gezichtsvermogen, migraine en duizelingen tot overgeven aan toe. Die klachten beperkten haar in het ‘uitvoeren van normale dagelijkse activiteiten’.

De vrouw klaagde het waterpark en zijn verzekeraar aan voor de aansprakelijkheid voor het ongeval, waardoor ze volgens haar niet meer als sportinstructeur kon werken, naast de fysieke en psychologische gevolgen. Ze eiste 70.247 euro aan schadevergoeding. 

Volgens de vrouw had de medewerker van Aguapark Torremolinos bovenaan de glijbaan hen verkeerd geïnstrueerd en daarbij de instructies genegeerd die golden voor de betreffende glijbaan. Die kon maar door één persoon tegelijk worden gebruikt en bovendien had de badmeester hen op verkeerde wijze op een dubbel vlot geplaatst.  

De eis werd in eerste instantie afgewezen door het waterpark met de overweging dat er geen sprake was van ‘oorzakelijk verband en dat het schadelijke resultaat te wijten was aan de actie en nalatigheid van het slachtoffer of een toevallige gebeurtenis’ waarbij ook het door het slachtoffer verstrekte deskundigenrapport over de beoordeling van de verwondingen en gevolgen werd betwist.

Nadat de vordering van de Nederlandse in 2018 door de rechtbank in Toremolinos werd afgewezen, besloot ze daartegen in beroep te gaan bij de provinciale rechtbank in Malaga die haar nu – 10 jaar later – in haar gelijk heeft gesteld. In totaal ontvangt de vrouw 109.182 euro. Het bedrag is door de verzekeraar van Agualand Torremolinos volgens de krant Sur al overgemaakt. 

Dit vind je misschien ook leuk