Twee belangrijke liefdadigheidsgolftoernooien aan de Costa del Sol

door admin
Twee belangrijke liefdadigheidsgolftoernooien aan de Costa del Sol

Deze toernooien in Marbella en Mijas-Costa vormen tegelijkertijd de herstart van de evenementenkalenders van de drie liefdadigheidsorganisaties na de lange noodgedwongen afwezigheid door corona. Hun doel is om essentiële financiering in te zamelen om de kwaliteit van leven van gezinnen met kinderen die lijden aan EB (butterflyskin) te verbeteren, kinderen met kanker en andere terminale ziekten te ondersteunen en onderdak te bieden aan kinderen die lange tijd in het ziekenhuis moeten worden behandeld voor behandeling.

Door de krachten te bundelen hopen de goede doelen een deel van de financiële verliezen als gevolg van de Coronavirus-crisis te recupereren en gezinnen de steun te blijven garanderen die ze nodig hebben. Het belangrijkste doel is om de economische crisis als gevolg van de Covid-19-pandemie het hoofd te bieden en fondsen te werven voor gezinnen in nood.

Waar gaat het geld naartoe?

De verworven fondsen zullen in het geval van DEBRA besteed worden om fysieke, sociale en mentale gezondheidsondersteuning te kunnen blijven bieden aan gezinnen met Butterfly Skin: een ziekte die extreme kwetsbaarheid van de huid, levenslange invaliditeit en pijn veroorzaakt. Cudeca investeert geld in de ondersteuning van patiënten met kanker en andere terminale aandoeningen, terwijl de Ronald McDonald Foundation het geld zal gebruiken voor het huis in Malaga, dat onderdak biedt aan kinderen die medische behandeling buitenshuis krijgen.

Bewustzijn over extreme kwetsbaarheid van reeds kwetsbare gezinnen

Met deze evenementen hopen de charity-organisaties het bewustzijn te vergroten over de extreme kwetsbaarheid van deze families, die nog is verergerd door de crisis in de gezondheidszorg, te vergroten. “De pandemie van het coronavirus heeft het belang onderstreept van een publieke gezondheidszorg die voor ons zorgt in de moeilijkste situaties. Onze patiënten zijn altijd kwetsbaar en hebben alleen de goede doelen om hen te helpen. Covid heeft een schaduw geworpen over andere ziekten, maar de complexe behoeften van onze patiënten zijn niet verdwenen. In het licht van een nationaal gezondheidssysteem dat dreigt in te storten, zijn we onze families blijven steunen”, zegt marketingdirecteur en fondsenwervende manager Ana Maria Ponce van de Butterfly Children’s Charity.

De goede doelen zijn zwaar getroffen, aangezien de fondsenwervingsmogelijkheden door de beperkende maatregelen moesten worden gestaakt en de liefdadigheidswinkels gedwongen werden langdurig te sluiten. Door de daaruit volgende enorme inkomensdaling waren de drie organisaties niet in staat om het gewenste niveau van zorg en ondersteuning dat ze gezinnen op lange termijn willen bieden, te garanderen.

Eenheid en solidariteit

De samenwerking tussen DEBRA, Cudeca en Ronald McDonald draagt een boodschap uit van eenheid en solidariteit. “Ons werk is essentieel voor gezinnen. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en werken allemaal in de gezondheidszorg om de meest kwetsbare gezinnen die door ziekte zijn getroffen te helpen. Nu worstelen we allemaal door deze complexe en uitdagende tijd”, zegt Esther Raez, marketing- en fondsenwervingsmanager voor Cudeca. Vicente Moros, manager van het Ronald McDonald-huis in Malaga, zei: “Ik geloof sterk in teamwerk en in eenheid om onze patiënten te helpen”. DEBRA onderstreepte dat ook dringend “de hulp en steun van individuen en bedrijven nodig is om dit belangrijke werk voort te zetten en de huidige situatie te keren”.

De golftoernooien

De drie goede doelen onderstreepten hun opwinding bij het vooruitzicht dat er weer evenementen georganiseerd kunnen worden: “Hoewel veel sectoren beperkingen hebben, is golf open omdat het een buitensport is zonder toeschouwers en alle veiligheidsmaatregelen kunnen blijven bestaan”.

De toernooien vinden plaats op 19 juni en 4 juli in respectievelijk het Marbella Club Golf Resort (Benahavis) en het La Cala Golf Resort (Mijas). Om u aan te melden kunt u een e-mail sturen naar pieldemariposa@debra.es of bellen naar +34 619 505 180. De toegangsprijs is 85 euro voor het toernooi in Benahavis en 65 euro voor het evenement in La Cala de Mijas.

Over DEBRA the Butterfly Children’s Charity

The Butterfly Children’s Charity is een non-profit organisatie die in 1993 is opgericht door de ouders van een kind met Epidermolysis Bullosa (EB). Het doel is het verbeteren van de levenskwaliteit van gezinnen met EB in Spanje. Dit gebeurt met een team van gespecialiseerde medewerkers die advies geven en gezinnen begeleiden en ook medische professionals adviseren om te werken aan onderzoek om deze aandoening draaglijker te maken. Tevens wordt hard gewerkt om het bewustzijn over de aandoening te vergroten. EB is een zeldzame, ongeneeslijke en genetische ziekte. De huid van iemand met EB is extreem kwetsbaar. De lichtste aanraking veroorzaakt blaarvorming en pijnlijke open wonden. Momenteel lijden 500 mensen in Spanje aan EB. De ziekte veroorzaakt extreme invaliditeit en constante heftige pijn.

Over het Ronald McDonald Huis in Malaga

De door de Ronald McDonald Foundation opgerichte centra zijn ontstaan ​​vanuit het idee om kinderen en hun families die buitenshuis medische zorg en behandeling krijgen, gratis dicht bij de plek van zorg te huisvesten. Het ‘thuis weg van huis’ waar het hier om gaat ligt naast het kraam- en kinderziekenhuis in Málaga en biedt plaats aan maximaal 14 gezinnen (65 personen) in kamers met eigen badkamer voor 3 of 4 personen.

Over Stichting Cudeca

Cudeca Foundation is een non-profitorganisatie die professionele medische zorg biedt aan patiënten die lijden aan kanker of andere gevorderde ziekten, evenals ondersteuning aan hun families. Cudeca maakt gebruik van de palliatieve zorgbenadering, een gebied waarin het een lange ervaring en expertise heeft. Dit heeft geleid tot een ‘speciale vorm van zorg’. Cudeca behandelt niet alleen het fysieke lijden, maar ook het psychologische, sociale en spirituele aspect van de ziekte.

In 2019 zorgde Cudeca voor 1.600 mensen en bood ondersteuning aan meer dan 2.400 familieleden. Sinds 1992 worden meer dan 17.000 patiënten verzorgd door de multidisciplinaire programma’s van Cudeca: Thuiszorg, Dagopvangcentrum & Revalidatie, In-Patient Unit, Psychosociaal Programma, Counseling en Poliklinische Consultatie. Alle zorg van Cudeca is gratis. De liefdadigheidsinstelling helpt patiënten hun waardigheid tot het einde te behouden. Om zorgzaam te blijven, vertrouwt CUDECA op de hulp van donateurs en supporters, en het werk van vrijwilligers.

Dit vind je misschien ook leuk