Man verdronken op strand Torremolinos

door admin
Man verdronken op strand Torremolinos

Dit blijkt uit rapporten van de noodhulpdienst 112 in Andalusië. Het coördinatiecentrum bracht onmiddellijk de dienst vooor Noodgevallen Volksgezondheid EPES, de lokale politie en de strandienst op de hoogte. Badmeesters van deze dienst die ter plaatse waren, hebben de eerste reanimatiemanoeuvres uitgevoerd bij de man. Uiteindelijk kon hij niet gered worden, zo is aan 112 bevestigd. Verdere details over het slachtoffer en over wat er precies gebeurd is, zijn niet bekendgemaakt. 

Rode vlag

Dat de Middellandse Zee gevaarlijk kan zijn, blijkt wel uit het feit dat er jaarlijks aan de Spaanse kust een paarhonderd personen in verdrinken. Daarom is er al jaren en vlaggensysteem actief om badgasten te waarschuwen voor mogelijke risico’s. Bij een groene vlag is er geen risico, een gele vlag betekent dat er een zeker risico bestaat als je in het water gaat, dus dat je op moet passen en bij een rode vlag is het verboden het water in te gaan. 

Zwem bij voorkeur wanneer er strandwachten aanwezig zijn, ga nooit bij een rode vlag het water in omdat je denkt dat het ‘wel mee zal vallen’ en wacht ook even met zwemmen als je net een maaltijd hebt genoten. Pas eveneens op met alcohol.

Dit vind je misschien ook leuk