Haalt Spanje achtste finales Europees Kampioenschap wel?

door admin
Haalt Spanje achtste finales Europees Kampioenschap wel?

In tegenstelling tot de eerste wedstrijd tegen Zweden lukte het Spanje nu wel om te scoren. Vlak na de start van de wedstrijd opende Polen al vrij offensief tegen Spanje. Enkele keren kwam het Poolse elftal ook zeer gevaarlijk uit de hoek met onder meer een afstandsschot van Glich die nog maar net over het doel heen ging.

Spanje maakt openingstreffer

De Spanjaarden weten de bal goed rond te laten gaan en ondanks dat het zestienmetergebied vol stond met verdedigende Polen, lukte het Morata om een eerste doelpunt te maken na een goede voorzet. In eerste instantie werd dit doelpunt direct afgekeurd vanwege buitenspel, maar na een VAR-check keurde de scheidsrechter het doelpunt later alsnog goed. Spanje staat met 1-0 voor in Sevilla.

Polen wordt steeds gevaarlijker

Na een overtreding van Polen schiet Moreno zijn vrije trap net naast het doel. Vlak na dit spannende moment zorgen Lewandowski en Swiderski meerdere keren bijna voor een gelijkmaker. Tot een paar keer toe lukt het hen niet om de bal langs de Spaanse keeper te krijgen.

Ook in de tweede helft blijft Polen gevaarlijk. Het is wederom Lewandowski die de bal vanuit de zijkant aangespeeld krijgt en dit keer lukt het hem wel de bal in het doel te koppen. In eerste instantie lijkt het op buitenspel. Na een korte check blijkt dit een terecht doelpunt en staat het 1-1 in de Zuid-Spaanse stad.  

Spanje mist belangrijke penalty

Na een overtreding op Moreno krijgt de Spaanse spits een penalty toebedeeld. Hoewel dit dé kans voor Spanje is om af te rekenen met de Polen, benut Moreno dit moment niet en schiet de bal snoeihard tegen de paal. Morata krijgt de bal voor zijn voeten en slaagt er vervolgens ook niet in deze bal langs de Poolse keeper te krijgen.

Spanje steeds gefrustreerder

Naarmate de laatste minuten verstrijken, raken de Spanjaarden steeds gefrustreerder dat het scoren maar niet wil lukken. In het laatste kwartier krijgt Morata de bal op meerdere momenten prachtig aangespeeld maar lukt het hem maar niet om de bal onder controle te krijgen en het winnende doelpunt te maken.

Wederom voelt deze 1-1 voor Spanje als een teleurstellende nederlaag. Teleurstelling is dan ook af te lezen van de gezichten van zowel de spelers als het publiek van Spanje.

Spaanse media hebben weinig hoop

De Spaanse media zijn maar weinig optimistisch. Het gaat volgens de sportkrant AS niet meer om het halen van de finale maar om überhaupt in leven te blijven tijdens dit EK. Vooral Morata krijgt veel kritiek over zich heen van Spaanse media na het missen van veel kansen tegen Polen. Morata erkent later in een persmoment dat hun spel beter moet maar dat het niet makkelijk is om in de voetsporen te treden van een generatie van genieën.

Het wordt nu enorm spannend of Spanje zich wel kan voegen bij de landen die door mogen naar de achtste finales. Alleen de nummers 1 en 2 en de vier beste nummers 3 gaan door naar deze nieuwe ronde. Zweden gaat in deze poule aan kop met 4 punten gevolgd door Slowakije met 3 punten. Spanje heeft na twee poulewedstrijden 2 punten verzameld en staat nu op de 3e plek in groep E. Of dit voldoende zal zijn om te horen bij de vier beste nummers 3 is nog maar de vraag. Woensdag 23 juni speelt Spanje de laatste wedstrijd van de poule tegen Slowakije.

Busquets terug bij elftal, maar geen basisplaats

Middenvelder Busquets, die kort voor de start van het EK positief testte op Covid-19, mocht na een kleine twee weken weer uit quarantaine en sloot weer aan bij zijn team. Zijn terugkomst resulteerde alleen nog niet in een basisplek tegen Polen.

Dit vind je misschien ook leuk