Rafael van der Vaart onder vuur én op een voetstuk in Spanje

door admin
Rafael van der Vaart onder vuur én op een voetstuk in Spanje

Oud-international Rafael van der Vaart schuift bij een Nederlands programma van de NOS aan als voetbalanalist waar hij de EK-wedstrijden bespreekt. Hoewel meer mensen kritisch waren op het spel – en vooral het resultaat – van Spanje, valt de kritiek van Rafael van der Vaart helemaal verkeerd bij de Spaanse spelers.

Wat heeft Van der Vaart gezegd over Spanje?

Van der Vaart, die zelf een Spaanse moeder heeft en bij Real Madrid en Real Betis heeft gespeeld, zei bij de NOS het volgende over Spanje: “Ik vindt het een verschrikking, dat Spanje. Er zit eigenlijk niks in, echt heel weinig. Ze spelen zelf thuis in Sevilla. Het is allemaal een beetje rondspelen en er is niemand die de beslissende bal wil of kan geven. Heel teleurstellend.”

In dit fragment is het commentaar van Van der Vaart te zien. Later in de uitzending zei hij: “Ik hoop dat Nederland tegen Spanje mag spelen want deze ploeg heeft niks. Ze lopen alleen maar van de ene naar de andere kant van het veld zonder iets te creëren.”

Spaans elftal vol in de aanval na commentaar Nederlandse analist

Het commentaar van Van der Vaart is Luis Enrique en enkele spelers niet ontgaan en zorgde voor een fel tegengeluid. Middenvelder Sarabia vertelde tegen Radio Marca dat hij onzin praat en het helemaal verkeerd heeft. Hij zei: “De enige herinnering die ik aan hem heb, is van de WK-finale van 2010. Het verging hem niet zo goed nadat Spanje van Nederland had gewonnen.”

Ook Koke reageert bij de Spaanse nieuwszender Cadena Cope op de kritiek van Van der Vaart: “”Hij wil zijn gloriemoment. Zijn woorden zullen ons extra motiveren als we dit EK nog tegen Nederland spelen.” Hij pakt Van der Vaart terug door hem te herinneren aan de pijnlijke nederlaag tijdens de WK-finale tegen Spanje. “Ik ken hem van de foto van de goal van Iniesta.” Op deze foto probeert Van der Vaart een goal tegen te houden tijdens de WK-finale in 2010, toen Spanje wereldkampioen werd na een overwinning op Nederland.

Spaanse media bejubelen harde woorden Nederlandse analist

Het lijkt erop dat de felle kritiek van de voetbalanalist positief werkt op de groep. Spaanse kranten, zoals El Confidencial, zijn juist vol lof over de harde woorden van Van der Vaart. De Spaanse media melden op woensdag dat zijn negatieve uitlatingen juist hebben gezorgd voor een andere sfeer binnen het Spaanse elftal. Ze zouden hierdoor extra gebrand zijn om de komende wedstrijden alles te geven.

Hoe staat Spanje ervoor op EK?

Spanje staat momenteel op de derde plaats in poule E en kan nog altijd een van de beste nummers 3 van het toernooi worden. Dit is echter wel afhankelijk van de uitslagen van vanavond. Spanje speelt woensdagavond om 18.00 uur de laatste poulewedstrijd tegen Slowakije. Bij winst gaat de Spaanse ploeg direct door naar de achtste finale. Zo niet, dan bepalen de uitslagen van andere wedstrijden of Spanje bij de vier beste nummers 3 zal horen.

Nederland speelt de achtste finale op zondag 27 juni. Oranje zal dan spelen tegen de nummer 3 uit poule D, E, of F, afhankelijk van welke landen straks behoren tot de beste nummers 3.

Dit vind je misschien ook leuk