Spanje stunt op juiste moment tegen Slowakije op EK 2020

door admin
Spanje stunt op juiste moment tegen Slowakije op EK 2020

Voor de wedstrijd was het een emotioneel moment voor middenvelder Busquets die na een coronabesmetting weer kon aansluiten bij zijn team. Woensdag werd hij voor het eerst weer in de basis opgesteld door coach Luis Enrique.

Spanje meteen dominant maar kansen worden niet benut

Spanje speelt meteen dominant en hoewel er kansen worden gecreëerd leiden deze, net als bij de eerste twee wedstrijden, niet meteen tot doelpunten. Na een overtreding van Slowakije op Koke besloot de Nederlandse scheidsrechter Kuipers tot een penalty voor Spanje. Er lijkt een vloek te rusten op de strafschoppen want eerder miste Moreno een penalty voor Spanje en ook deze tweede kans voor Morata ging er niet in.

Spanje leidt dankzij enorme blunder Slowaakse keeper

Het spel van Spanje is helemaal niet slecht maar de kansen blijven onbenut. Dan komt er echter een schot van Spanje die via de lat omhoog schiet. De Slowaakse keeper probeert de bal over zijn doel weg te tikken, maar uiteindelijk belandt hij in zijn eigen doel. Alle spelers staan perplex van wat er is gebeurd maar Spanje leidt met 0-1.

Spanje krijgt smaak te pakken

Vlak voor rust krijgt Spanje een corner en na een slordige uitverdedigingsactie van Slowakije belandt de bal via het hoofd van de Spaanse verdediger Laporte in het doel en wordt het 0-2. In de tweede helft lijkt Spanje helemaal in zijn element en laten ze het voetbal zien dat ze al tijden willen spelen. Spanje bouwt de aanval elke keer mooi op, laat de bal goed rondgaan en met briljante voorzetten komt Spanje uiteindelijk op 0-5 met mooie goals van Sarabia, Torres en als afsluiter weer een eigen goal door Slowakije.

Spaanse elftal nu bij laatste zestien op EK

Spanje heeft met deze overwinning weer wat zelfvertrouwen kunnen opbouwen. Dit is te merken aan de spelers, de coach en aan het publiek. Het Spaanse elftal mag zich voegen bij de laatste zestien landen die meedingen naar de EK-titel van 2020. Woensdagavond werd bekend welke landen het tegen elkaar zullen opnemen in de achtste finales.

Voetbalanalist Rafael van der Vaart, die sinds enkele dagen onder vuur ligt in Spanje, liet van zich horen na de overwinning van Spanje. Hij twitterde: “Looks like my words worked as motivation for @SeFutbol. Good game tonight, congrats on reaching the knockouts”.

Wanneer en tegen wie speelt Spanje in achtste finale?

Spanje moet Sevilla verlaten en afreizen naar Kopenhagen om op 28 juni om 18.00 uur te spelen tegen Kroatië. De winnaar van deze wedstrijd plaatst zich direct voor de kwartfinale die op 2 juli wordt gespeeld. Mocht Spanje winnen dan zal het team van Luis Enrique het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Frankrijk en Zwitserland.

Dit vind je misschien ook leuk