Marbella krijgt een nieuw Business Angels-netwerk

door admin
Marbella krijgt een nieuw Business Angels-netwerk

Het Business Angels Network Marbella is een initiatief dat talent en investeringen samenbrengt, met name op het gebied van technologie en innovatie. De gemeente informele investeerders aantrekken om getalenteerde jonge mensen te helpen hun zakelijke ideeën te verwezenlijken. Burgemeester Ángeles Muñoz wil op deze manier dat “dit talent in Marbella blijft en niet gedwongen wordt ergens anders heen te gaan”.

Les Roches meldt zich als eerste aan

De gemeente en de CEO van Les Roches, Carlos Díez de La Lastra, ondertekenden de overeenkomst in de Vivero de Empresas.
Díez de la Lastra zei: “We zijn altijd trots om dit soort projecten aan te gaan, vooral die ontworpen zijn door de gemeente en onze stad. Dit project komt op een zeer belangrijk moment, waarin innovatie en ontwikkeling in nieuwe technologieën de weg vooruit zijn, vooral bij het herstel van Covid-19. De oprichting van dit netwerk is een goed begin om talent en ondernemers naar de stad te trekken”.

Talent in Marbella

De burgemeester van Marbella legde uit dat de stad veel getalenteerde jonge mensen heeft die deze steun nodig hebben om hun zakelijke projecten verder te ontwikkelen. “Ze hebben vaak geen zakelijke ervaring waardoor ze het moeilijk vinden om aan financiering te komen”, aldus Muñoz.

“Het is een project waarin zowel de persoon die het idee heeft als de persoon die hen helpt het te ontwikkelen winnaars zijn”, zegt Muñoz. “Het protocol heeft tijd gekost, maar we zijn nu klaar om het in werking te laten treden. Ik ben Les Roches in het bijzonder dankbaar voor het feit dat zij de eerste zijn die deze overeenkomst hebben ondertekend. We zullen het nu uitbreiden met andere, even belangrijke, Spaanse en internationale stichtingen en bedrijven”, zei ze.

Het idee is dat de ‘business angels’ zorgen voor het geld, en advies en training waar nodig, zodat de ondernemers hun plannen kunnen verwezenlijken.

Dit vind je misschien ook leuk