Andalusië en Madrid komen met versoepelingen dankzij vaccinatievorderingen

door admin
Andalusië en Madrid komen met versoepelingen dankzij vaccinatievorderingen

Deze versoepelingen hebben alles te maken met de gunstigere coronacijfers en vooral met de voortgang van het vaccineren in beide regio’s. Het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid presenteerde dinsdagavond de meest recente cijfers. Zo is ruim 76 procent van de Madrilenen al volledig gevaccineerd. In Andalusië ligt dat percentage zelfs al boven de 80 procent.

Versoepelingen Andalusië afhankelijk van risiconiveau

Juanma Moreno stemde dinsdag in met versoepelingen in Andalusië. De versoepelingen zijn afhankelijk in welk risiconiveau een gebied wordt gekwalificeerd. Bekijk hier de huidige risiconiveaus per gemeente in Andalusië.

Welke versoepelingen komen er in Andalusië?

Bars en restaurants mogen tot 1.00 uur hun gasten bedienen. De sluitingstijd wordt verlengd naar 2.00 uur. Hier mogen nu ook acht personen aan een tafel plaatsnemen. Ook mogen mensen nu weer aan de bar genieten van een hapje of drankje in horecagelegenheden in niveau 1-gebieden. Uitgaansgelegenheden mogen vanaf donderdag tot 3.30 uur mensen blijven ontvangen, maar mogen vanaf 3.00 uur geen drank meer schenken.

Tijdens de bekendmaking van de versoepelingen in Andalusië greep de regiopresident de gelegenheid aan om alle inwoners van de regio te laten weten dat ze zich zonder afspraak kunnen laten vaccineren. Hij richtte zich hierbij vooral op de jeugd ouder dan 12 jaar. Hoewel de vaccinatiegraad in deze Spaanse regio hoog ligt, zijn er nog altijd 900.000 Andalusiërs niet gevaccineerd.

Evenementen en vieringen worden binnen toegestaan tot 250 personen in niveau 1-gebieden en maximaal 200 mensen in gebieden die op niveau 2 zijn gekwalificeerd. Attractieparken, kermissen en soortgelijke evenementen mogen nu tot 2.00 uur open blijven. Bij voetbalwedstrijden van de Primera División is momenteel 40 procent van de capaciteit toegestaan. Woensdag wordt besloten of dit verruimd kan worden.  

De coronacijfers in Andalusië nemen elke dag verder af. Zo verliet ook deze regio op dinsdag de fase van extreem risico met gemiddeld 237 coronagevallen per 100.000 inwoners over de afgelopen 14 dagen.

Madrid vergadert woensdag over concrete versoepelingen

In Madrid kondigt regiopresident Ayuso deze woensdag versoepelingen aan binnen de horeca en uitgaansgelegenheden. Zo mogen horeca-eigenaren straks hun maximale capaciteit qua gasten uitbreiden. Ook de culturele sector mag straks meer bezoekers ontvangen. Welke maatregelen Madrid concreet aan zal kondigen wordt waarschijnlijk in de loop van woensdag bekend.

Dit vind je misschien ook leuk