President Andalusië bevestigt dat grote bosbrand werd aangestoken

door admin
President Andalusië bevestigt dat grote bosbrand werd aangestoken

Dit baseert hij op informatie van de brandweer die bij de twee brandhaarden dezelfde soort bergjes met groenafval aantrof met daar bovenop een denneappel met een aansteker aangestoken. ‘Deze gegevens zijn bevestigd en afkomstig uit het officiële onderzoek.’

Moreno had vervolgens een duidelijk boodschap voor de mogelijke veroorzakers van de ramp: ‘Dat ze weten dat we ze zullen oppakken. Dat kan een maand duren, twee maanden of een jaar, maar we zullen ze vinden. Als ze naar me luisteren, dat ze vannacht niet goed slapen, morgennacht ook niet en ook de komende zes maanden niet, want we zullen op ze jagen en ze zullen voor het gerecht worden gebracht’, benadrukte de president. 

Moreno sprak zijn waardering uit voor alle 1054 burgers die zijn geëvacueerd voor hun geduld en hun medewerking en onderstreepte dat dit soort preventieve acties alleen worden uitgevoerd om geen mensenlevens te riskeren. 

Van zijn kant onthulde Juan Sánchez, directeur van het Regionaal Operationeel Centrum (COR) dat de omgeving van de pinsapar  (Spaanse zilversparren) in het gebied, een plaats met een hoge erfgoedwaarde, niet zou zijn aangetast door de vlammen.

Dit vind je misschien ook leuk