Belgisch koppel uitgeput gered uit ravijn in Andalusië

door admin
Belgisch koppel uitgeput gered uit ravijn in Andalusië

De twee, 65 jaar oud, werden volgens Cope.es volledig uitgeput aangetroffen. Ze waren al sinds de ochtend op pad, maar verdwaalden in een moeilijk begaanbaar gebied en konden op een gegeven moment niet meer verder lopen, melden diverse Spaanse media.

Volgens de krant Ideal hadden de twee hun auto in de ochtend geparkeerd in de gemeente Capileira. Het verdwaalde koppel heeft urenlang verloren rondgelopen en belde uiteindelijk rond 19.00 uur de hulpdiensten. Een gespecialiseerd team van de bergreddingsdienst van de Guardia Civil ging op pad. Bij het bereiken van het ravijn verlieten ze hun voertuig en begonnen te lopen naar de coördinaten die door deze wandelaars waren opgegeven.

Het terrein waar ze doorheen moesten was erg steil en de vegetatie was zo overvloedig en agressief door distels en doornstruiken dat het soms de doorgang volledig belemmerde, dus moesten de agenten een andere route vinden.

Na zo’n 300 meter te zijn afgedaald, vonden ze het koppel eindelijk om 01.00 uur ’s nachts. De twee Belgen waren uitgeput, zaten onder de schaafwonden en hadden het koud. De agenten gaven hen water, voedsel en warme kleren en gingen op zoek naar een uitgangspad om hen naar hun voertuig te leiden, nadat duidelijk werd dat de wandelaars de helling waarover ze waren afgedaald niet meer konden beklimmen. Het duurde tot 4.15 uur voordat ze een weg bereikten. Daar pikte een patrouille het koppel op, om hen terug te brengen naar hun eigen auto.

La Alpujarra

Het gebied op de zuidflanken van de Sierra Nevada is een geliefde bestemming voor wandelaars. De bekendste dorpjes zijn Pampaneira, Bubión en Capileira. Vanuit het laatstgenoemde vertrekken vaak excursies naar de top van de hoogste berg van het Spaanse vasteland, de Mulhacén (3482m). De dorpjes liggen aan de rand van het dal dat is uitgesleten door de rivier de Poquiera. Vanuit de drie dorpjes leiden routes door het rivierdal dat dankzij de overvloedige aanwezigheid van water door het jaar heen weelderig is begroeid, maar daardoor ook moeilijk begaanbaar als je van de routes afwijkt. 

Dit vind je misschien ook leuk