Bosbrand Sierra Bermeja bijna geblust

door admin
Bosbrand Sierra Bermeja bijna geblust

Dat zei Elias Bendodo, minisiter van Voorzitterschap, Openbaar Bestuur en Binnenlandse Zaken van Andalusië. De brand is al sinds 14 september onder controle, maar dat betekent geenszins dat het vuur dan ook volledig is gedoofd. Bendodo gaf aan tegen journalisten in Malaga, dat het “een kwestie van dagen zal zijn” om de brand al gedoofd te beschouwen, en hij herinnerde eraan dat deze stap afhankelijk is van “veel omstandigheden”. Hieronder zijn de stijlheid en moeilijke bereikbaarheid van het terrein en de meteorologische omstandigheden. Verschillende troepen van de Infoca- bosbrandenbestrijdingsdienst zijn nog steeds in het gebied aan het werk. 

Zoals Infoca aan Europa Press heeft gemeld, voeren momenteel drie bluswagens, 25 bosbrandbestrijders en een milieuagent nog steeds bluswerkzaamheden uit. De brand, vanwege zijn eigenschappen geclassificeerd als zesde generatie, heeft volgens de uitgevoerde voorlopige meting bijna 10.000 hectare verwoest. Bovendien werden meer dan 2.600 mensen geëvacueerd uit acht gemeenten in de provincie Malaga in de Sierra Bermeja en de Genal-vallei.

Zoektocht naar dader in volle gang in het geheim

Ondertussen wordt in het geheim gezocht naar de dader of daders die de brand volgens de eerste onderzoeken op 8 september op 2 plaatsen heeft aangestoken. De geheimhouding die donderdag door de rechter in Ronda en op verzoek van het Openbaar Ministerie werd opgelegd, is bedoeld om “elk lek te voorkomen dat de succesvolle afronding van het onderzoek kan frustreren”. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Natuurbeschermingsdienst (Seprona) van de Guardia Civil.

Bekijk ook: Andalusië wil zwaardere straffen op pyromanie na grote brand Sierra Bermeja

Dit vind je misschien ook leuk