Grote stroom Britten terug aan Costa del Sol

door admin
Grote stroom Britten terug aan Costa del Sol

Ondernemers in het gebied zijn verheugd over het fantastische publiciteitseffect van de twee evenementen die zo een bijdrage hebben geleverd aan het redden van het einde van het seizoen. Het effect werd nog versterkt doordat de schoolvakanties deze dagen ook plaatsvinden. 

Verschillende Spaanse media doen verslag van de sterke toename van het aantal Britse bezoekers. Zo melden luchthavenmedewerkers dat het aantal mensen dat deze dagen in Málaga aankomt vanuit luchthavens in Groot-Brittannië duidelijk groter is dan het aantal dat terugkeert.

Laura Arce, verantwoordelijke van de gemeente voor het promoten van het toerisme in Marbella, vertelde de lokale pers dat het effect van Johnson en ook van de Netflix-serie onbetwistbaar is. Ze voegde eraan toe dat het traditioneel is dat zoiets gebeurt en herinnert zich zelf andere bezoeken in het verleden die meteen een positief effect hadden op bezoeken en boekingen.

Bij het lokale bedrijfsleven is de toename van het aantal Britten opgelucht verwelkomd. Net als het geval is voor Spaanse bestemmingen als Ibiza, Menorca of Benidorm is de Costa del Sol sterk afhankelijk van de Britse markt. Deze reageerde tot nu toe niet goed op de verbetering van de coronaviruscijfers in Spanje. 

Tot maandag 4 oktober moest elke reiziger die terugkeerde uit Spanje, zelfs wanneer hij of zij was gevaccineerd, een PCR-test ondergaan voor het verlaten van Spanje en een andere binnen twee dagen na aankomst in Groot-Brittannië. Die testverplichtingen brengen normaal gesproken hogere kosten met zich mee en moeten bij de kosten van de reis per vliegtuig naar Spanje worden opgeteld. 

The Crown

Eind september streek de crew van The Crown opnieuw neer in Marbella voor opnames voor het vijfde seizoen van de beroemde serie te maken in de fameuze jachthaven Puerto Banús en in de exclusieve urbanisatie La Zagaleta. Ook voor het 3e en 4e seizoen werden al opnames gemaakt in de Zuid-Spaanse kustplaats voor dezelfde serie.

Dit vind je misschien ook leuk