Luxe hotels aan de Costa del Sol voorspellen dat 2022 recordjaar wordt

door admin
Luxe hotels aan de Costa del Sol voorspellen dat 2022 recordjaar wordt

Jorge Manzur, algemeen directeur van het Anantara Villa Padierna Palace Benahavís Marbella Resort, vertelt in de Spaanse krant El Confidencial dat volgend jaar (seizoen 2022) de cijfers van 2019 en zelfs 2018 “ver zullen worden overschreden”. Daarmee zal 2022 een recordjaar worden voor luxehotels aan de Costa del Sol. Er staan 20 vijfsterrenhotels lang de kust, voornamelijk in Marbella, maar ook in Benahavis, Estepona en Mijas.

Dat is ook goed nieuws voor alle aanverwante bedrijven in de sector. Bovendien staan investeringsfondsen positief tegenover investeringen aan de kust na een seizoen waarin de prijzen van hotels in het luxesegment zijn gestegen. En dat zullen ze volgend jaar opnieuw gaan doen. 

Algemeen optimisme

Er heerst algemeen optimisme. “De uitdaging is om af te sluiten op het niveau van 2018. Het werkt veel beter dan verwacht, met een zeer hoge bezettingsgraad en hoge klantenuitgaven ”, legt Carlos Díez de la Lastra uit, CEO van Les Roches Marbella, die deze week samenkwam met verschillende directeuren van luxe etablissementen in Marbella en het patronaat van de Costa del Sol om ontwikkelingen in het segment te bespreken.

Tijdens die besprekingen kwam ook de groeiende behoefte aan een betere communicatie met Malaga aan het licht. De stad is een zeer bloeiende bestemming in de afgelopen jaren. De toeristische sector van Marbella begrijpt nog steeds niet hoe het kan dat Marbella de enige stad is met meer dan 100.000 inwoners in Spanje die geen spoorwegverbinding heeft.

De dagelijkse drukte en files op de rijksweg 340 draagt ​​niet bij aan een betere onderlinge samenhang tussen de twee steden. De trein zou niet alleen een geweldige stimulans zijn voor de toerist met een hoge koopkracht die een culturele activiteit in Marbella eist, terwijl het culturele aanbod daar in vergelijking met dat in Malaga zeer beperkt is, maar ook voor werknemers in luxe hotels die dagelijks van de tweede Andalusische stad naar Marbella moeten reizen.

Dit vind je misschien ook leuk