Marbella komt met eerste twee slimme fietsenstallingen van Spanje

door admin
Marbella komt met eerste twee slimme fietsenstallingen van Spanje

Burgemeester Angeles Muñoz benadrukte de inzet van de gemeente voor het gebruik van toegankelijker en minder vervuilend vervoer. Momenteel heeft de gemeente initiatieven zoals het gratis stadsbusnetwerk voor geregistreerde inwoners en het stimuleren van het fietsgebruik. “Dit is een engagement voor de toekomst, waar de gemeenten de komende jaren bij moeten aansluiten”, aldus de burgemeester.

Uitbreiding initiatief bij succes

De slimme parkeerruimtes voor fietsen bevinden zich naast de centrale bibliotheek van het park Arroyo de la Represa en naast het nieuwe hoofdkantoor van de officiële taalschool. “Het zijn de eerste twee die we hebben gemaakt. En, afhankelijk van de resultaten en de eisen, breiden we die uit over de hele gemeente”, aldus Muñoz.

“Via een mobiele app kunnen inwoners en bezoekers de ruimte reserveren en nagaan of er plaatsen vrij zijn.” Het plan is om op de fietsparkeerplaatsen ook lockers in te voeren. Op die manier kunnen fietsers eventuele waardevolle spullen zoals helmen achterlaten. Daarbij komt er een laadpunt voor elektrische fietsen.

‘Groene revolutie’

De Andalusische commissaris voor Klimaatverandering en Energiemodel, Francisco MArques, benadrukte de inzet van de regionale overheid voor duurzame projecten rond “wat wij de groene revolutie noemen”. Hij bedankte de gemeenteraad voor de toewijding aan het Andalusische bestuur door dit initiatief verder te ontwikkelen dat “duurzame mobiliteit wil vergemakkelijken en het wegverkeer en de vervuiling door auto’s wil verminderen”.

“Het gaat om twee hoogwaardige voorzieningen die ook grote veiligheid bieden aan fietsers die hun tweewielers ergens moeten achterlaten”, aldus Marques. Hij benadrukte nogmaals dat Marbella met het initiatief de twee eerste slimme parkeerplaatsen voor fietsen met dergelijke kenmerken heeft. 

Dit vind je misschien ook leuk