Botanische tuin van Málaga feestelijk verlicht tot 9 januari

door admin
Botanische tuin van Málaga feestelijk verlicht tot 9 januari

De Botanische Tuin van Malaga, Finca la Concepción, is een Engelse oase in landschapsstijl met meer dan 150 jaar geschiedenis. Wat begon als een recreatief landgoed voor de Markiezen van Casa de Loring, die sinds het midden van de 19e eeuw zeer invloedrijk waren in de stad, is vandaag een prachtige tuin met meer dan 50.000 planten en bomen, waaronder vele subtropische soorten.

Normaal biedt die diverse botanische pracht, waaronder een schaduwrijk tropisch bos, talloze bloemenperken, kabbelende watervalletjes en fraaie uitzichten over de stad, al genoeg reden om de tuin te bezoeken. Maar nu voor de eerste keer organiseert de tuin ‘Las Luces del Botánico‘, “een lichtgevend sprookjeslandschap met kerstverlichting, indrukwekkend verlichte vegetatie en creatieve lichtfiguren”, zoals de organisatie uitlegt op haar website.

De installatie, die begon in de Royal Botanic Gardens-Kew in Londen, en vervolgens werd voortgezet met installaties in steden als Berlijn en Barcelona -met Els Llums de Sant Pau-, is nu te bewonderen in Málaga. Een circulaire route leidt de bezoekers in iets meer dan twee kilometer langs ongeveer twee miljoen lichten. 

 “De show bevat een lichte en muzikale setting en ontwikkelt een visueel verhaal met de personages die deel uitmaken van de geschiedenis van de tuin. Aan een van de vijvers vertelt Amalia Heredia, markiezin van Casa Loring, dagelijks de herinneringen en mooie verhalen die zich hebben afgespeeld in deze emblematische tuin”, aldus de organisatie. De Botanische Tuin “biedt het hele gezin een rustgevende onderbreking van de drukte rond kerst”, zo belooft de organisatie.

Drukte 

Probeer wel rustige tijden te kiezen om de tuin te bezoeken. Er gaan al ervaringen rond op sociale media dat er behoorlijk lange rijen voor de ingang stonden en het praktisch onmogelijk was om er te parkeren. De organisatie wijst op de twee busdiensten, de toeristenbus ‘Christmas Lights – lijn 91 en lijn 2 van EMT, die je bij Finca la Concepción afzetten. Dat doen ze doordeweeks elk uur en op zaterdag, zondag en feestdagen elk half uur.  Je kunt ook de reguliere lijn 2 nemen en uitstappen bij de laatste halte. Vanaf daar is het nog 10 minuten lopen naar de tuin. 

Praktische informatie

De lichtshow is dagelijks te bewonderen tot 9 januari van 18:30 tot 23:00 uur. Een kaartje kost 14 euro op vrijdagen, in het weekend en op feestdagen. Alle andere dagen 12 euro per stuk. Op de website kun je tijden kiezen. Per half uur zijn er maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. 

Dit vind je misschien ook leuk