Cádiz stelt limiet aan toeristische appartementen in woonwijken

door admin
Cádiz stelt limiet aan toeristische appartementen in woonwijken

Het verlenen van goedkeuringen, vergunningen en stedenbouwkundige vergunningen voor het ombouwen van woonhuizen voor toeristisch gebruik wordt op basis van het moratorium voor de periode van een jaar opgeschort.

Op deze manier is de gemeenteraad van Cádiz van plan tijd te kopen totdat de in november goedgekeurde wijziging van het Algemeen Stedenbouwkundig Plan (PGOU), van kracht wordt. Volgens de gemeente zijn deze wijzigingen gericht op het voorkomen van overmatige toeristisch gebruik van woningen in woonwijken binnen de gemeente Cádiz. 

De belangrijkste maatregel die zal worden ingevoerd, is het verbod op de implantatie van meer huizen voor toeristische doeleinden (VFT) in het historische centrum van de Andalusische stad en dat van hotels op finca’s (boerderijen) die als woongrond zijn geclassificeerd, met uitzondering van de hotels die door de PGOU in niveaus 0 en 1 zijn ingedeeld.

In het geval van het stedelijk gebied dat buiten de ommuurde stad ligt, zal de nieuwe verordening het mogelijk maken om elk onroerend goed om te vormen tot een hotel of toeristenappartementen, maar nieuwe VFT’s kunnen alleen worden geïmplementeerd op de begane grond, eerste en eerste verdieping tweede van de gebouwen.

Cádiz’vooraan in kwaliteitstoerisme’

De wethouder voor Stedenbouw, Martín Vila, heeft volgens Diario de Cádiz in verklaringen benadrukt dat het “een belangrijke stap” is, aangezien het gaat om “de eerste maatregel van dit ontwerp in heel Andalusië”. Op deze manier loopt Cádiz in het licht van toeristenspeculatie en massatoerisme “vooraan in de uitdaging om het recht op de stad en het kwaliteitstoerisme te beschermen en te verdedigen.”

Dit vind je misschien ook leuk