Marbella beleeft beste toeristische maand in 17 jaar tijd

door admin
Marbella beleeft beste toeristische maand in 17 jaar tijd

Marbella, gelegen in het hart van de Costa del Sol (Málaga), registreert de beste toeristische novembermaand sinds 2004. In 17 jaar tijd was de hotelbezetting in deze kustgemeente niet zo hoog. 

Laura de Arce, algemeen directeur Toerisme van de gemeenteraad, benadrukt aan La Opinion de Málaga dat november is afgesloten met een bezeting van 59 procent. Het hoogste percentage in deze maand sinds 2004.

Het record is vooral verbroken dankzij internationale toeristen. Nationale toeristen lieten het enigszins afweten met een aanwezigheid van 5,6 procent lager dan in november 2019. Het aantal internationale toeristen dat Marbella bezocht was liefst 15 procent hoger dan in november 2019.

Buitenlandse toeristen

“Voor het eerst dit jaar heeft de buitenlandse toerist de records van voor de pandemie overtroffen”, zegt De Arce verheugd. Deze groei wordt geleid door Duitsers, Fransen en Nederlanders. Ook de Britten winnen beetje bij beetje terrein. 

December zal ander beeld tonen

De maand december zal niet zo positief sluiten. “We zijn ons ervan bewust dat vanwege de huidige situatie van de pandemie, december niet hetzelfde patroon zal volgen met name in de Europese landen van herkomst”, legt de algemeen directeur van Tourism Marbella uit.

Dit vind je misschien ook leuk