Operatie ‘Tolick’ begint in seksclub en resulteert in bijna 50 drugsarrestaties

door admin
Operatie 'Tolick' begint in seksclub en resulteert in bijna 50 drugsarrestaties

In de loop van deze operatie werden 3 criminele organisaties ontmanteld die zich bezig hielden met drugshandel. Dit was in de regio Axarquía in Malaga. In totaal zijn 47 mensen gearresteerd, waaronder enkele minderjarigen. Verder zijn nog 3 personen onderzocht voor lidmaatschap van een criminele organisatie, illegale detentie, bedreigingen, seksueel misbruik, witwassen van geld, smokkel en elektriciteitsfraude.

Seksclub

Operatie ‘Tolick’ begon in september 2020 toen de politie ontdekte dat een huis in Torrox als verkooppunt diende voor cocaïne en andere drugs. De mensen die het huis huurden kochten de drugs van de manager van een seksclub in Velez-Malaga.

Eén lid van de criminele organisatie werkte voor een pakketbezorgingsbedrijf en gebruikte dit als dekmantel voor de bezorging van drugs. Omdat de drugshandel plaatsvond tijdens een normale werkdag bleef één en ander een tijdje onopgemerkt. Hij slaagde er zelfs in om de leveringen voort te zetten tijdens de perimetrale lockdowns die de regio invoerde om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Hasj en marihuana

Naarmate het onderzoek vorderde, werd een andere criminele organisatie opgerold die zich bezighield met de verkoop van hasj en marihuana. Leden van deze bende zijn in staat van beschuldiging gesteld wegens misdaden als illegale detentie, bedreiging en afrekeningen in het criminele milieu.

Een derde organisatie die ontmanteld werd hield zich bezig met aankoop en doorvoer van grote hoeveelheden hasj uit Marokko. De hasj werd vervolgens doorgestuurd naar Portugal, Frankrijk en Italië.

Inbeslagnames

In totaal werden 25 woningen doorzocht. De politie nam twee overdekte marihuanaplantages in beslag met 188 kg hasj, 131 kg marihuana, 5.846 gr hasjpollen, 600 gr hasjolie, 726 marihuanaplanten, 108 gram cocaïne, 21 gram MDMA, 6 jachtgeweren, diverse nep-vuurwapens en steekwapens, en daarnaast 37.000 euro contant geld en diverse voertuigen. Daarnaast zijn middels een gerechtelijk bevel vijf boerderijen met een oppervlakte van 10,5 hectare en bankrekeningen geblokkeerd. 

Als onderdeel van operatie ‘Tolick’ werden arrestaties verricht in Velez-Malaga, El Morche, Algarrobo, Torrox, Nerja, Archez en Competa.

Dit vind je misschien ook leuk