Levering bier in gevaar door vervoerdersstaking in Spanje

door admin
Levering bier in gevaar door vervoerdersstaking in Spanje

Sinds maandag 14 maart staken veel vrachtwagenchauffeurs die als zzp’er of voor KMO’s werken. De staking voor onbepaalde tijd werd uitgeroepen door het Platform ter Verdediging van het Goederenvervoer over de Weg. Het einde is vanwege een uitblijvend akkoord nog niet in zicht.

Bekijk ook: Negende dag van de vervoerdersstaking in Spanje

De brouwer met hoofdkantoor in de Andalusische stad Sevilla zegt dat als de staking voortduurt de productie van bier te moeten stoppen. “Als de situatie zo voortduurt, is de brouwerij niet in staat om haar producten te leveren aan winkelcentra, bars en restaurants. Noch kunnen we grondstoffen inslaan vanwege de gewelddadige piketten die de normale bedrijfsvoering van Heineken Spain belemmeren”, waarschuwt de brouwer op de achtste dag van de staking in de vervoerssector voor zelfstandigen en KMO’s.

Overheden moeten inspringen

Geconfronteerd met deze complexe situatie roept Heineken “overheden actief op om de bewegingsvrijheid van vervoerders die wel willen blijven werken te garanderen, met inachtneming van het recht van staking van degenen die vrijwillig hieraan deelnemen”. 

Bekijk ook: Update transportstaking in Spanje

De brouwer benadrukt ook dat het bedrijf hierom “intensief samenwerkt” met verschillende nationale en regionale autoriteiten, evenals met bedrijfs- en brancheverenigingen zoals Cerveceros de España en FIAB.

Vele ‘cañas’

Met meer dan 1.500 medewerkers heeft Heineken Spanje vier fabrieken in Sevilla, Madrid, Valencia en Jaén. Samen produceren die ongeveer 10 miljoen hectoliter per jaar. Dat komt overeen met meer dan 10 miljoen ‘cañas’ per dag. Een ‘caña’ is het kleinste en meest bestelde biertje in Spanje. 

Dit vind je misschien ook leuk