Zuid-Spaanse kust geteisterd door overstromingen

door admin
Zuid-Spaanse kust geteisterd door overstromingen

Overstromingen op het strand, een veelvoud aan omgevallen bomen, beschadigde kassen, ingestorte elektriciteitspalen met de daarop volgende stroomuitval en overal modder door het stof van de Sahara in de lucht in combinatie met de regen. Dit zijn slechts enkele van de incidenten die de autoriteiten de afgelopen uren hebben geregistreerd in verschillende plekken aan de kust van de provincie Granada. Sterke windstoten vormden de oorzaak.

Geen kustverdedigingssysteem

Opnieuw blijkt, volgens de krant Granada Hoy, wat de verwoestende gevolgen kunnen zijn van het ontbreken van een kustverdedigingssysteem. Een goed systeem kan de meeste schade helpen voorkomen.

Poniente-strand Motril overstroomd

De regeneratie die recent geleden door het directoraat-generaal Kusten op het Poniente-strand in Motril is uitgevoerd, heeft weinig zin gehad. Dat is te zien aan de volledig overstroomde en onbegaanbaar geraakte promenade van Arenal. Op dit moment zijn verschillende machines in het gebied aan het werk om een pad te openen via welk al het verzamelde water de zee in kan stromen. 

Stranden weg in Albuñol

Niet alleen Motril is getroffen door het noodweer. Inwoners van Albuñol zien opnieuw hoe hun stranden keer op keer verdwijnen. Dit, ondanks verschillende acties van de lokale overheden om dit punt van de Costa Tropical te herstellen. 

Beschadigde kassen en elektriciteitsleidingen

Daarnaast zijn meerdere kassen in de omgeving (gedeeltelijk) vernield door de omgevallen bomen. Vanwege dezelfde oorzaak zitten verschillende inwoners zonder elektriciteit en internet omdat de bomen kabels hebben geraakt.

Hulpdiensten maakten “overuren”

De incidenten begonnen donderdagavond op te treden als gevolg van de harde windstoten. De lokale politie in Motril adviseerde inwoners om zo min mogelijk de openbare weg op te gaan. Volgens hen maakten de hulpdiensten “overuren” om alle geregistreerde incidenten op te lossen.

Calima

Tot slot werd de dag gekenmerkt door de terracottakleur van het Saharazand dat via hevige regenbuien de hele kust bedekte onder een melkchocolade-kleurig bruin. 

Bekijk ook: Weeralarm voor Oost- en Zuid-Spanje van kracht

Dit vind je misschien ook leuk