Let op als je deze zomer de Caminito del Rey in Málaga wilt bezoeken

door admin
Let op als je deze zomer de Caminito del Rey in Málaga wilt bezoeken

Wil je wat dat betreft nog iets kunnen kiezen, ga dan aanstaande dinsdag zo snel mogelijk naar de officiële website van het beroemde ‘paadje van de koning’ en reserveer je toegang. Kaarten zijn dan te boeken vanaf 1 juni tot 6 november. Donderdag 7 april kunnen reisbureau’s en andere instellingen die georganiseerde reizen aanbieden kaarten reserveren.

Prijzen Caminito del Rey

De prijzen zijn nog hetzelfde als voorheen: 10 euro voor een normaal toegangskaartje en 18 euro als je kiest voor begeleiding van een gids. De Caminito del Rey is te lopen van 9 uur ’s ochtends tot 17 uur in de middag. 

Bekijk ook: Caminito del Rey aantrekkelijker gemaakt voor influencers en Instagrammers

Parkeren en transferbus Caminito del Rey

Nieuw dit jaar is dat je vanaf 20 juni ook een parkeerplaats kunt reserveren samen met je toegangskaartje. Dat maakte de Diputacion van de provincie Málaga bekend in een persbericht. Bij het kaartje kun je ook gelijk betalen voor de transferbus die je vanaf het eindpunt van het lineaire wandelpad weer terugbrengt naar het begin van de route. 

Bekijk ook: Nieuw wandelpad van Málaga naar Caminito del Rey in de maak

De wandeling is iets meer dan 7 kilometer lang. Hiervan wandel je 3 kilometer door de kloof los Gaitanos de is uitgesleten door de rivier Guadalhorce. Het pad is op de meest spectaculaire delen op een hoogte van zo’n 100 meter bevestigd aan een loodrechte rotswand. De natuurlijke omgeving is prachtig.  

Geopend door de koning

Het pad aangelegd om spullen door de moeilijk begaanbare kloof te vervoeren die nodig waren voor de bouw van de waterkrachtcentrale in El Chorro. Omdat koning Alfonso XIII het aan het begin van de vorige eeuw opende, werd het sindsdien het paadje van de koning – El Caminito del Rey – genoemd.

Bekijk ook: Caminito del Rey wordt twee keer zo lang en circulair

Nadat het pad in onbruik raakte werd het steeds slechter begaanbaar en dus ook gevaarlijker. Sommige delen vielen weg, stalen bevestigingen lieten los en uiteindelijk konden enkel nog bergbeklimmers met speciale uitrusting het pad nog bewandelen. Na het zoveelste dodelijke ongeval besloten de autoriteiten het pad te sluiten om zo meer ellende te voorkomen.

In maart 2015 werd na een omvangrijke renovatie El Caminito del Rey geopend voor publiek. Nu kan iedereen weer genieten van de prachtige omgeving en de bijzondere blikken op de kloof.

Dit vind je misschien ook leuk