Spanje breekt record met bank van een halve kilometer

door admin
Spanje breekt record met bank van een halve kilometer

Na maanden van hard werken was het zaterdag 30 april dan eindelijk zover: Het gemeentebestuur van Pilas presenteerde in samenwerking met de eilandraad van La Palma het resultaat van hun project ‘Sofá más largo de España’ (langste bank van Spanje) met een lengte van maar liefst 500 meter. De bank staat in de gemeente Pilas (Sevilla).

Opbrengsten volledig naar slachtoffers vulkaanuitbarsting La Palma

Met dit nationale record wil de gemeente in Sevilla geld ophalen. De opbrengsten van dit project komen namelijk ten goede aan de bevolking van La Palma van wie de huizen en bezittingen zijn verwoest na de aardbeving van de vulkaan Cumbre Vieja in oktober en november 2021.

Maandenlang sloegen vrijwilligers, bedrijven en gemeente Pilas handen ineen

In de maanden voorafgaand aan de bouw van de bank hebben ruim 1.500 mensen, waaronder veel schoolkinderen, zich ingezet om geld in te zamelen om dit project mogelijk te maken. Ook hebben zo’n twintig bedrijven hun werknemers en faciliteiten ter beschikking gesteld om de meterslange bank te maken en te stofferen. De bank bestaat uit 250 onderdelen die aan elkaar zijn gemaakt. In de bank zit 2,5 kilometer aan stof, 10 kilometer draad en 5 ton hout verwerkt. Het gemeentehuis van Pilas heeft al deze middelen gefinancierd.

Langste bank van Spanje nu te bekijken (of om lekker op uit te rusten)

De bank werd afgelopen zaterdag 30 april gepresenteerd in de straten van Santa María la Mayor, Amelia de Vilallonga, Luis de Medina en Nuestra Señora de Fátima in Pilas. Op de bank van 500 meter lang namen duizend kinderen plaats om de bank te showen aan het publiek.

Bekijk ook: Bedrag van directe schade van vulkaan La Palma bekend

Dit vind je misschien ook leuk