Opnieuw brand in de Sierra Bermeja aan de Costa del Sol

door admin
Opnieuw brand in de Sierra Bermeja aan de Costa del Sol

Om 15:30 uur op woensdag kwam de bosbrandenbestrijdingsdienst Infoca met de melding gericht aan verschillende gemeenten waaronder Marbella, Estepona en Benahavís. Tientallen telefoontjes kwamen vervolgens ook binnen bij 112 van gealarmeerde burgers om voor de brand te waarschuwen. 

60 bewoners geëvacueerd

Vanaf 18 uur zijn de eerste bewoners in het gebied al uit voorzorg geëvacueerd. Ze kunnen terecht in de sporthal van Benahavís. In totaal worden daar nu 60 personen opgevangen. 

Naarmate de namiddag vorderde nam de hevigheid van de brand toe. Om 20 uur wijzigde Infoca het alarmniveau naar 1. Ook werd verzocht om medewerking van de militaire brandweer UME. De militairen zullen zich bezighouden met het beschermen van de dichtbij de brand gelegen gebieden waar huizen staan.

Brand moeilijk te blussen

Volgens bronnen bij Infoca zal het moeilijk zijn de brand onder controle te krijgen onder de huidige omstandigheden. Er waait een harde wind met snelheden van 40 kilometer per uur, de luchtvochtigheid is laag en de temperaturen van om en nabij de 40 graden Celcius ongebruikelijk hoog voor dit moment in de maand juni. Bovendien is het gebied waar de brand woedt moeilijk begaanbaar. 

Als gevolg van de harde aflandige wind raast het vuur voort met 30 meter per minuut, aldus experts in de krant SUR. De uitdaging is het vuur onder controle te krijgen voor het donker wordt. Want dan moeten de 17 blusvliegtuigen en -helikopters die nu aan het werk zijn terug naar de grond.

Bekijk ook: Sierra Bermeja na bosbrand tot rampgebied verklaard

De Andalusische president, Juanma Moreno gaf op Twitter aan het te betreuren dat de brand opnieuw hetzelfde gebied in de Serranía de Ronda treft. Vorig jaar september verwoestte de brand ongeveer 10.000 hectare bosgebied.

Dit vind je misschien ook leuk