Alhambra in Granada in problemen door personeelsgebrek

door admin
Alhambra in Granada in problemen door personeelsgebrek

Woordvoerders van het personeel wijzen er in de krant Granada Hoy op dat het structurele personeelstekort van dit moment te wijten is aan het feit dat niet alle bestaande vacatures in de banenlijst (RPT) zijn gedekt. 

De toezegging van de regionale overheid tot een uitbreiding van personeel, was een van de factoren voor de opschorting van de eerdere protesten. Uiteindelijk is de toegezegde personeelstoename niet geformaliseerd.

Te hoge werkdruk

Er is ook waargenomen hoe dit gebrek aan personeel zo’n beetje alle afdelingen raakt en leidt tot een te hoge werkdruk. Dit kan leiden tot arbeidsongevallen, ziekteverzuim door spieraandoeningen en ziekteverzuim door stress en angst.

Wachtrijen bij ingang nemen toe

Door het personeelstekort nemen ook de wachtrijen van toeristen bij de ingang van het Moorse paleis in Granada toe. Daar komt nog bij dat gekozen is voor een “totaal inefficiënt” geautomatiseerd toegangssysteem om het aantal bezoekers dat elke dag naar het monument komt te ondersteunen. Dat verhoogt de druk op de mensen die er werken alleen maar meer.

“Matige management”

Men betreurt eveneens dat het “matige management” er zelfs in slaagt om de tijd die het personeel nodig heeft om zich binnen het Alhambra van de ene naar de andere plek te verplaatsen en het aantal keren dat ze dit gedurende de dag doen wil beheersen. 

Het gebrek aan personele middelen om de bewaking en het onderhoud van de site te verzorgen, samen met het gebrek aan motivatie van het personeel als gevolg van de huidige situatie, hebben ook een negatief effect op het behoud en de instandhouding van het monument, zo stellen vertegenwoordigers van het personeel aan de kaak.

Alhambra in Granada

Het Alhambra (Rode Paleis) is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het koninkrijk Granada in Andalusië (Zuid-Spanje). Het bevindt zich op een heuvel in de stad Granada. Het uitgebreide complex werd na de verovering van het koninkrijk Granada in 1492 door het katholieke koningspaar als één van de blangrijke buiten gezien. Hun kleinzoon keizer Karel V gaf in 1526 opdracht tot de bouw van een renaissancistisch paleis midden in het Alhambra, waarvoor een deel van het Alhambra werd afgebroken. In 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie, werd het complex door ruim 2,7 miljoen bezoekers bewonderd.

Dit vind je misschien ook leuk