Erg veel belangstelling voor Marbella 4Days Walking 2022

door admin
Erg veel belangstelling voor Marbella 4Days Walking 2022

De organisatoren verwachten voor dit jaarlijkse wandelevenement zeker 2.500 deelnemers uit de hele wereld. De 11e editie van Marbella 4Days Walking vindt dit jaar plaats van 6 tot en met 9 oktober. Wandelaars uit 31 landen komen naar Marbella voor een wandelvakantie en om te genieten van de afterparty’s. Elke dag ontdekken ze een ander deel van de stad en haar omgeving tijdens het wandelen van een route van 10, 20 of 30 kilometer.

Boost in deelname

Het aantal wandelaars is de afgelopen edities gestaag gegroeid. Dit jaar is er een piek in het aantal aanmeldingen ten opzichte van de voorgaande edities. Normaal gesproken hebben zich vlak voor de zomer zo’n 1.000 deelnemers ingeschreven. Voor de 2022 editie zijn dat er al meer dan 1.500.

Volgens Arabella M. Wessels, de nieuwe directeur van het evenement,  kan dit alleen maar worden toegeschreven aan het feit dat mensen na de pandemie graag weer reizen en geweldige ervaringen willen hebben.

“In de loop der jaren is ons evenement bekend geworden bij een groot publiek en veel mensen komen terug met hun familie en vrienden. Dit jaar zien we vooral een enorme toename van vriendengroepen die samen willen genieten van een week of weekendje plezier en sport. Ze vragen ons naar de beste stranden, de lokale gastronomie en waar te feesten om het meeste uit hun korte vakantie te halen.”

Onder de nationaliteiten die zich hebben aangemeld, zijn de toplanden op dit moment Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Maar ook wandelaars uit Japan, Mexico en Litouwen hebben zich al aangemeld. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers ligt tussen de 35 en 65 jaar.

Route ervaringen

Wandelaars kunnen zich inschrijven voor het aantal dagen dat ze willen deelnemen en kiezen tussen routes van 10, 20 of 30 kilometer. De routes hebben allemaal hun eigen naam: de Playa Route, Vistas Route, Verde Route en Lago Route. Ook al is het evenement gecategoriseerd als ‘urban walking’, sommige routes gaan over paden door de natuur of over het strand.

Wandelen en dansen

Marbella 4Days Walking is niet alleen wandelen maar ook een feestje. De start vanaf het Walking Village op de Plaza del Mar gaat gepaard met livemuziek en wanneer de wandelaars terugkeren, is het feest. Ze ontmoeten vrienden en familie om een drankje te drinken en te dansen op de muziek van verschillende live artiesten en dj’s.

Dit vind je misschien ook leuk