Weer brand in het Zuid-Spaanse Mijas

door admin
Weer brand in het Zuid-Spaanse Mijas

Rond 18 uur heeft de Verkeerspolitie de rechter rijstrook afgesloten voor verkeer. Infoca meldde dat er 6 helikopters en twee blusvliegtuigen zijn ingezet. Onder de hashtag #IFMijas op Twitter schrijft Infoca: “Update 1 Super Puma (K-70), 2 helikopters (L-7, M-7), 1 Gremaf commandohelikopter (H-4), 2 Kamov (KZ-0, K-4), 1 vliegtuig (ACO4), 2 vrachtvliegtuigen op de grond (T-4, T-7), 1 Foca, 3 #TOP, 2 #brica, 80 grondtroepen, 3 brandweerwagens, 1 UNASIF, 1 UMIF en 1 #AAMM”

Het is al de vierde brand in de provincie Málaga van deze week na de branden die uitbraken in Algatocín, Cómpeta en in Cortes de la Frontera van zaterdag die vijf uur nadat deze uitbrak onder controle kon worden gebracht. 

Een week geleden nog stond de vlakbij gelegen Sierra de Mijas in brand. Het vuur verwoestte hier een gebied van bijna 3.000 hectare. Met name de noordflanken van het gebergte waar de gemeentes Alhaurín el Grande en Alhaurín de la Torre liggen, zijn nu zwartgeblakerd. 

Om 19.20 uur verklaarde Infoca de brand onder controle. Luchtmiddelen blijven controleren om eventuele heroplevingen te voorkomen. 

Dit vind je misschien ook leuk