"Het gaat goed aan de Costa del Sol"

door admin
"Het gaat goed aan de Costa del Sol"

Ruim honderd genodigden genoten van een hapje en drankje terwijl de laatste nieuwtjes werden uitgewisseld. “Veel van onze klanten zitten een deel van het jaar in Nederland, we zijn dus al gewend aan contact via e-mail en videogesprekken” vertelt Barbara Ingenbleek, directeur van Euro Economics Marbella. “De afgelopen twee jaar hebben we natuurlijk veel meer online moeten doen en zijn er ook geen zomerborrels geweest. Het hele team had er dan ook enorm veel zin in om mensen in een andere, ontspannen, omgeving te ontmoeten.”

Ons kent ons

Het gaat te ver om te zeggen dat de 15.000 Nederlanders die geregistreerd staan in de provincie Málaga elkaar allemaal kennen. Maar overal langs de kust en in het binnenland komen groepen Nederlanders regelmatig bij elkaar. Voor sociaal contact of om zakelijk te netwerken. Euro Economics combineert deze beide aspecten inmiddels al 10 jaar tijdens deze bijeenkomst.

Voor de klanten -bedrijven en particulieren- is de zomer een mooi moment om elkaar weer even tegen te komen. Allerlei onderwerpen worden besproken. De vele bosbranden van dit jaar komen in vrijwel elk gesprek ter tafel. Met nog zeker een maand van hitte en droogte te gaan, maakt men zich zorgen over wat er nog meer af zal branden.

Maar dat is dan ook de enige zorg. De rest van de zomer wordt met vertrouwen tegemoet gezien. De maand augustus zal weer net zo druk zijn als vanouds en die extra klandizie wordt de horeca van harte gegund.

Het gaat goed

De afgelopen jaren is de provincie Málaga nóg populairder geworden bij Nederlanders en Belgen. “Al vrij snel na de lockdown kregen we het enorm druk. Mensen die hier een vakantiehuis hadden, besloten hier permanent te komen wonen en veel Nederlanders en Belgen vonden dat het tijd was hun spaargeld te investeren in een woning in Spanje” vertelt Barbara.

Bekijk ook: Gekte op huizenmarkt in provincie Málaga en Costa del Sol

“Wij begeleiden hen bij al het papierwerk dat komt kijken bij de aanschaf van een woning en het leven in Spanje. Het is hier allemaal net even anders georganiseerd dan in het thuisland, dus dan is het voor veel mensen heel prettig dat ze in hun eigen taal hun zaken kunnen regelen. Via ons uitgebreide netwerk aan zakelijke contacten kunnen we hen ook doorverwijzen naar andere dienstverleners voor bijvoorbeeld het opmaken van een testament, hypotheekbemiddeling of het inrichten van hun woning. Dat is het grote voordeel van de Nederlandse gemeenschap hier: iedereen kent elkaar en alleen die bedrijven die kwaliteit bieden overleven. Ik snap wel dat mensen hier graag willen wonen!”

Dit vind je misschien ook leuk