Voormalig Nederlands oorlogsschip wordt luxe attractie in Málaga

door admin
Voormalig Nederlands oorlogsschip wordt luxe attractie in Málaga

De gemeente investeerde daarom meer dan 10 miljoen euro in het aanpassen van de faciliteiten van dokken 1 en 2 van zijn haven. Hierdoor zijn 31 ligplaatsen gecreëerd om jachten tot 180 meter lang te te kunnen verwelkomen. Deze enorme vaartuigen moeten jaarlijks voorzien in een economische impact van iets meer dan 104 milijoen euro en de creatie van minstens 800 banen.

Hoewel alleen de tijd zal uitwijzen of de schatting van deze economische winstgevendheid gaat uitkomen, is de Andalusische haven er nu al in geslaagd om een ​​van de grootste pleziervaartuigen ter wereld naar haar faciliteiten te lokken.

Superjacht

Vorige week zaterdag meerde het jacht ‘Yas’ aan in het nieuwe dok en werd automatisch het grootste schip dat de IGY Malaga Marina-faciliteiten ooit heeft bezocht. Het ‘superjacht’ is 141 meter lang en heeft een capaciteit van 60 gasten. De krant Málaga Hoy meldt dat het 180 miljoen dollar heeft gekost en tussen de 20 en 30 miljoen extra per jaar nodig heeft voor het onderhoud.

De huidige eigenaar van ‘Yas’ is Hamdan bin Zayed Al Nahyan. Hij is lid van het koningshuis van Abu Dhabi en zeer actief is op sociale media, met bijna 15 miljoen volgers op Instagram. In dit sociale netwerk heeft Zayed ook beelden gedeeld van het interieur van zijn luxe schip.

Yas, een jacht met Nederlandse geschiedenis 

Het schip had echter andere eigenaren voordat het in bezit kwam van de Saoedische koninklijke familie. Het begon zijn leven als vaartuig in 1978 als een Nederlands oorlogsschip en kreeg de naam Piet Hein F-811. Na het voltooien van de militaire dienst werd het in 1998 verkocht aan de marine van de Verenigde Arabische Emiraten. Piet Hein F-811 werd omgedoopt tot Al Emirat.

Yas heeft de romp van het fregat behouden en werd opnieuw ontworpen door de Parijse studio Pierrejean Designer; een bedrijf dat zich toelegt op de renovatie van vliegtuigen en privéjachten.

Dit vind je misschien ook leuk