Een van de meest gezochte Zweedse drugscriminelen opgepakt in Torremolinos

door admin
Een van de meest gezochte Zweedse drugscriminelen opgepakt in Torremolinos

Ze worden beschermd door de discretie, de anonimiteit die de hoge levensstandaard van veel buitenlanders hen brengt. Maar de opsporingsdiensten stoppen niet met zoeken om een einde te maken aan hun verborgen verblijf en om te zorgen dat ze alsnog bestraft kunnen worden voor hun daden. 

Nu was het de beurt aan een van de meest gezochte voortvluchtigen in Zweden voor drugshandel. Hij werd vorige week woensdag gearresteerd in de Zuid-Spaanse badplaats Torremolinos (Málaga). Tegen de 25-jarige ‘most wanted’ was een Europees aanhoudings- en overleveringsbevel (OEDE) uitgevaardigd.

De locatie en arrestatie van deze voortvluchtige werd van het grootste belang geacht voor het Scandinavische land. De Zweedse crimineel was opgenomen in het Enfast-netwerk -European Network of Fugitive Active Search Teams- als een van de meest gezochte door de autoriteiten uit Zweden.

Agenten van de Spaanse Nationale Politie wisten de locatie van deze voortvluchtige te achterhalen en konden hem in de middag van 26 oktober arresteren. Via ENFAST was de Nationale Politie op de hoogte van het vermeende verblijf in Spanje van deze crimineel. Rond 18.35 uur werd hij in de buurt van zijn woning onderschept. Nadat zijn identiteit en de geldigheid van het Europees aanhoudings- en overleveringsbevel waren geverifieerd, arresteerde de politie hem en bracht hem over naar het hoofdbureau van politie.

Daarnaast is, zoals aangegeven in de aanklacht, beslag gelegd op de nieuwste generatie mobiele telefoon die hij bij zijn arrestatie bij zich had. Het door Zweden uitgevaardigde bevel verzocht uitdrukkelijk om de verwijdering van elk elektronisch communicatieapparaat van de drugshandelaar.

De aangehouden Zweed is ter beschikking gesteld van de Centrale Rechtbank van Instructie nummer 5 van de Nationale Hoge Raad. Die zal over zijn uitlevering aan Zweden beslissen. 

Dit vind je misschien ook leuk