Geen seksueel getinte voorwerpen meer bij vrijgezellenfeestjes in Malaga

door admin
Geen seksueel getinte voorwerpen meer bij vrijgezellenfeestjes in Malaga

Het gemeentebestuur implementeert daarom nieuwe regels die gericht zijn tegen deze feestjes waar het einde van iemands single bestaan wordt gevierd. In de stad zijn al regels van kracht tegen asociaal gedrag, zoals het houden van drinkfeestjes in de buitenlucht, wildplassen, schreeuwen op straat of het gebruiken van een megafoon in de nacht, maar de nieuwe regels zijn specifiek gericht op vrijgezellenfeestjes.

Bekijk ook: De populairste steden voor vrijgezellenfeestjes in Spanje

Vanaf het moment dat de nieuwe regels van kracht zijn, is het niet meer toegestaan om op straat te lopen zonder een topje of alleen in zwembroek, bikini of badkleding, met opblaaspoppen of andere “elementen van seksuele aard”, zoals voorwerpen die geslachtsdelen vertegenwoordigen”, zegt de tekst van het wetsontwerp.

Boete van maximaal 750 euro

Mensen die deze nieuwe regels overtreden zullen eerst gewaarschuwd worden door de lokale politie, maar als ze niet stoppen, kunnen ze een boete krijgen van maximaal 750 euro. Dat is hetzelfde bedrag waarmee mensen beboet worden als ze in fonteinen zwemmen, vandalisme plegen of trucs op skateboards of wheelies op fietsen uitvoeren op de openbare weg of in zones voor voetgangers. 

Tegen “wildgroei van bepaalde soorten gedrag”

Volgens het stadsbestuur is het doel van de nieuwe regels dat de lokale bewoners in vrede kunnen leven. “De wildgroei van bepaalde soorten gedrag in de afgelopen jaren, zoals nudisme, het dragen van niets anders dan ondergoed of het dragen van erotische items in het openbaar, maakt dat we nieuwe regels moeten invoeren. Openbare ruimten moeten behouden blijven als plaatsen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, naast elkaar kunnen bestaan ​​en van hun vrije tijd kunnen genieten met respect voor anderen”, is te lezen in een gemeentelijk persbericht. Naar verwachting is de nieuwe wetgeving – na goedkeuring door de gemeenteraad – vanaf begin 2023 van kracht.

Ook andere zones pakken uitgaanstoerisme aan

Málaga is niet de enige regio in Spanje die het imago probeert op te schonen om het uitgaanstoerisme met de ‘binge-drinking-cultuur’ tegen te gaan. Zo kwam de deelregering op de Balearen in 2019 met maatregelen om paal en perk te stellen aan het dronken toerisme. Men wil een einde maken aan het overmatig drankgebruik dat leidt tot gevaarlijke praktijken zoals ‘balconing’ en vechtpartijen met dodelijke afloop.

Verder gingen elf restaurants in Palma Beach op eigen initiatief nog een stapje verder en stelden kledingvoorschriften in. Mensen mochten niet meer op slippers en in badkleding naar binnen. Voetbaltenues of lichtgevende petten, gouden kettingen of andere zaken die te koop zijn bij de ambulante verkopers op straat zijn sindsdien ook een no-go. 

Ook andere regio’s en steden in Spanje, zoals Barcelona, Vigo, Sevilla, Madrid en plaatsen langs de populaire Camino de Santiago proberen hun imago op te schonen om meer welvarende toeristen aan te trekken en weg te komen van de ‘binge’-drinking’-cultuur. 

Dit vind je misschien ook leuk