Kerstverlichting in Málaga 2022, alles over de kerstviering in de stad

door admin
Kerstverlichting in Málaga 2022, alles over de kerstviering in de stad

Dagelijks trekken de lichtshows rond de kerstverlichting in Málaga tienduizenden bezoekers. Het centrum van de stad en dan vooral Calle Larios ziet dan zwart van de mensen die op het spektakel afkomen. Ze combineren het met een bezoek aan deze stad die zich nog steeds in een groeiende belangstelilng mag verheugen.

Wanneer gaat de kerstverlichting in Málaga aan?

De kerstversiering voor 2022 zal op 26 november aanstaande om 19 uur worden ingehuldigd en de verlichting blijft aan tot en met 6 januari.

Hoe ziet de nieuwe kerstverlichting eruit?

De afdeling festiviteiten van de gemeente heeft bekendgemaakt dat na vier jaar met dezelfde verlichting en twee jaar pandemie ertussen, het Kerstbos wordt vervangen door een set van 16 “Hemelse Engelen” die in Calle Larios tussen 32 verlichte pilaren worden gerangschikt. Het ontwerp is afkomstig van Iluminaciones Ximénez en exclusief gemaakt voor Malaga. De engelen worden aan de zijkolommen bevestigd met lichtsporen. Het thema van de projecties is Kerstmis in de breedste zin van het woord, met knipogen naar de geuren en smaken van Málaga. 

De lichtshow

Zoals gebruikelijk wordt de kerstverlichting van Calle Larios begeleid door een licht- en muziekshow. De volgende liedjes worden hierbij gebruikt: Carol of the Bells (Libera kinderkoor) en Jingle Bells (Herd de lord). Hieraan worden nog twee thema’s toegevoegd die later bekend worden gemaakt.

Wat voor kerstverlichting is er verder te zien in de stad?

In 80 emblematische gebieden staan 56 metalen structuren, 66 kerstbomen, 19 grondfiguren, 2 gebieden met slingers, 89 lantaarnpaalmotieven, 3 driedimensionale structuurdennenbomen, 232 bogen, 16 gegroepeerde motieven, 23 grondfiguren, 16 speciale bogen voor straat aangebracht Larios en 6 tekens, naast vele andere motieven met kerstthema. In totaal zijn er meer dan anderhalf miljoen led-lichtpunten met een vermogen van 125 kilowatt.schema’s

Hoeveel kost de kerstverlichting in Málaga?

De gemeente steekt 1,4 miljoen euro in de verlichting van Calle Larios en de rest van de decoratie in het centrum van de stad. In totaal worden met deze investering 500 straten en rotondes verlicht met zo’n 1.350.000 lichtpunten. 

Wanneer is de première van de kerstshow?

De kerstverlichting in Málaga gaat op 26 november om 19.00 uur in première. Het stadsbestuur woont dan de eerste muzikale show bij. Direct daarna, rond 19:15 uur, sluit de groep Andy en Lucas de show af met een concert van ongeveer een uur, dat zal eindigen voor de volgende lichtshow.

Wanneer is de kerstshow?

Dagelijks zijn er drie kerstshows in Málaga, behalve op 24 en 31 december. Die zijn om 18.30 uur, 20.00 uur en 22.00 uur. Over het algemeen gaat de verlichting elke dag om 18.30 uur aan. Van zondag t/m woensdag gaan ze om 24 uur uit en van donderdag t/m zaterdag om 2 uur ’s nachts, met als doel bewustwording over energiebesparing. Op 24 en 31 december staan ​​ze aan tot 6 uur ’s ochtends.

Kerstversiering in andere straten

Calle San Juan, Calle Molina Lario en 11 straten die op Calle Larios uitkomen, krijgen een speciale decoratie op basis van kroonluchters. Zo zullen de straten Sancha de Lara, Don Juan Díaz, Bolsa, Stranchan, Moreno Monroy, Martínez, Alarcón Luján, Manuel Pérez Bryan, Álvarez Fonseca, Marín García en Liborio García in totaal 76 driedimensionale kroonluchters hebben.

Op Calle San Juan zullen drie verschillende ruimtes zijn die in een lichtvoorstelling een ‘Magische Grot’, een ‘Hemel van riet’ en een ‘Spinnen Kamer’ zullen nabootsen. Volgens een gemeentelijke verklaring zal de voorbijganger bij het passeren van de ‘Magidche Grot’ het gevoel hebben door het interieur van een grot te lopen, compleet met verlichte stalactieten als je omhoog kijkt. 

In het ‘Hemel van riet’-gebied krijg je volgens de gemeente de sensatie van wandelen langs een pad met een natuurlijke plantendeken van dit plantmateriaal. Het wordt aangevuld met handgemaakte en rustieke Edison-lampen die een warm licht bieden met een rustieke en traditionele touch.

Ten slotte waan je je met het concept van de ‘Spider Room’ naar een barokke kamer. “Over de hoofden zul je de warmte van de kaarslampen en de kou van het sprankelende ijskoude glas kunnen waarnemen”, aldus de omschrijving van de gemeente.

Projectie op de kathedraal

Op de gevel van de toren van de kathedraal aan de zuidkant wordt dit jaar opnieuw een videomapping of architecturale projectie geprojecteerd. Met behulp van de nieuwste technologie op het gebied van laserprojectie zijn op aanvraag infographics gemaakt in 2 en 3 dimensies om een ​​show op groot formaat te voltooien. Deze activiteit wordt uitgevoerd door het bedrijf Firefly Events en de shows zijn dagelijks van 27 t/m 4 januari om 18:30, 20:00 en 22.00 uur, behalve op 24 en 31 december. De geschatte duur van de show is 8 tot 10 minuten.

Dit vind je misschien ook leuk