Grote politie-inval bij advocatenkantoor in centrum van Marbella

door admin
Grote politie-inval bij advocatenkantoor in centrum van Marbella

De operatie is gedoopt tot ‘Almirante’ (admiraal) en werd uitgevoerd door het Europees Openbaar Ministerie (EOM) tegen belastingfraude. Guardia Civil-agenten deden hun inval vroeg in de ochtend in het kantoorgebouw Alfil aan de Avenida Ricardo Soriano in het oude centrum. Ook werd tegelijkertijd verderop in de stad in de wijk Nagüeles een villa onderzocht.  

De operatie werd uitgevoerd door tientallen agenten. Het is op dit moment niet bekend of er arrestaties zijn verricht. Volgens bronnen geraadpleegd door de krant Sur hebben de acties te maken met een operatie aangestuurd door het EOM dat een ​​complex systeem van btw-fraude wil vervolgen. Het systeem zou zijn gebaseerd op de verkoop van elektronische producten en tal van georganiseerde misdaadgroepen zouden ervan hebben geprofiteerd. 

Volgens de geraadpleegde bronnen zijn de interventies zelfs gelijktijdig uitgevoerd in verschillende gebieden van 14 Europese landen: België, Cyprus, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Italië, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Portugal, Roemenië, Slowakije en Spanje.

In het kader van dezelfde operatie werden volgens EPPO op 12 en 13 oktober 2022 al acties uitgevoerd in Tsjechië, Hongarije, Italië, Nederland, Slowakije en Zweden. Naar aanleiding van alle gegevens die bij deze acties zijn verkregen, wordt het internationale onderzoek verder afgerond.  

Volgens schattingen van het EOM zou de schade als gevolg van dit fraudesysteem oplopen tot om en nabij de 2,2 miljard euro.

Dit vind je misschien ook leuk