Slechts 1 Spaanse bestemming in Voque-lijst met trendy bestemmingen 2023

door admin
Slechts 1 Spaanse bestemming in Voque-lijst met trendy bestemmingen 2023

De door Voque uitverkoren Spaanse bestemming is Malaga. Daar is volgens het magazine de laatste 10 jaar een heuse ‘culturele renaissance’ gaande. Er zijn verschillende nieuwe musea geopend, met als meest in het oog springende voorbeeld het Centre Pompidou. Dat museum onderscheidt zich net als zijn grote broer in Parijs door een opvallende architectuur (het is een soort gekleurd glazen huis) en door een aansprekende collectie van moderne kunst.

Ook de in Málaga alom aanwezige street art, met kleurrijke muurschilderingen die soms hele wijken beslaan, krijgt een aparte vermelding. Málaga is dan ook de stad die tot nu toe op Airbnb het vaakst werd opgezocht voor een tripje in 2023.

2023 wordt weer het jaar van verre reizen

Wat aan de andere 11 locaties in de lijst met trendy bestemmingen vooral opvalt is dat het maken van (voor westerlingen) verre reizen weer populair gaat worden in 2023. Zo staan Guatemala, Japan en Singapore op de lijst. En de locaties zijn niet alleen ver, maar soms ook behoorlijk afgelegen. Wat te denken van vakantiebestemmingen als de Noordpool (althans IJsland en Groenland), Chileens Patagonië en het eiland Benguerra (Mozambique)? Blijkbaar vinden veel mensen een beetje lockdown op vakantie wel prettig.

Wie nog een klein beetje in de buurt wil blijven van Málaga zou ook nog een bezoekje kunnen brengen aan de Douro-vallei in Portugal. Edinburgh (Schotland), Yukon (Canada), Basilicata (Italië) en Rome completeren de lijst.

Spanjaarden liever naar Alicante

Onder Spanjaarden zelf neemt Málaga overigens een tweede plaats in als vakantiebestemming voor 2023, net achter Alicante. Althans, volgens de zoekresultaten op Airbnb. En wat is op die website de meest gezochte buitenlandse bestemming in 2023 onder Spanjaarden? Je raadt het al: Amsterdam. Tijd om je koffers te pakken.

Dit vind je misschien ook leuk