Ex-partner bekent onthoofde vrouw Marbella te hebben vermoord en verminkt

door admin
Ex-partner bekent onthoofde vrouw Marbella te hebben vermoord en verminkt

Een dag voordat het lichaam van de vrouw aanspoelde, bleek de 46-jarige Natalia die afkomstig is uit Colombia, door haar familie als vermist te zijn opgegeven. Haar ex-partner, met eveneens de Colombiaanse nationaliteit, heeft bekend dat hij haar heeft vermoord, haar heeft ontdaan van haar hoofd en handen en haar te hebben opengesneden met een mes. Vervolgens heeft hij haar in zee gegooid. DNA-onderzoek bevestigt dat hij de dader is.

Beelden slachtoffer verspreid via sociale media

Mensen die zondagmiddag rond 17.00 uur op het strand liepen zagen, naar wat zij dachten, een drenkeling in het water ter hoogte van restaurant Club 200. Politiediensten hebben het lichaam vervolgens uit het water gehaald en omstanders filmden met hun smartphones de lugubere beelden. Deze beelden zijn op sociale media beland waar onder meer de familie van het slachtoffer deze onder ogen heeft gekregen.

Hoewel het verspreiden van deze beelden op sociale media ontzettend pijnlijk is voor de familie, wisten haar broers en zussen het zeker dat het om Natalia moest gaan. Zij herkenden haar aan een plekje onder haar borst. Haar familie heeft direct de Guardia Civil ingelicht welke op maandagochtend meteen een opsporingsbevel heeft uitgevaardigd voor haar ex-partner. Enkele uren later werd hij gearresteerd.

Meerdere mannen gearresteerd

Naast deze ex-man is ook een vriend van hem gearresteerd wegens betrokkenheid bij de moord. Hij zou de dader en de vrouw, die toen nog leefde, naar de plaats van het misdrijf hebben gereden. De hoofdverdachte is donderdag in voorlopige hechtenis genomen wegens moord en het schenden van een contactverbod. De vriend van de dader wordt vrijdag voorgeleid voor de rechtbank.

In de tussentijd is het onderzoek nog niet afgerond. Duikers zijn nog altijd bezig om de verdwenen lichaamsdelen, het hoofd en de handen van het slachtoffer, te vinden.

Geschiedenis tussen slachtoffer en dader al bekend bij politie en justitie

Natalia en haar ex-partner hebben in 2022 zo’n vijf maanden een relatie gehad. Deze stopte in november waarna de problemen zijn begonnen. Natalia heeft in dezelfde maand aangifte gedaan wegens mishandeling. Volgens het Hooggerechtshof van Andalusië heeft de man een gevangenisstraf van zes maanden en een contactverbod van zestien maanden gekregen. Met instemming van het OM werd de gevangenisstraf echter voor twee jaar opgeschort. Volgens haar familie zou Natalia in de dagen voorafgaand aan haar verdwijning al diverse bedreigingen van de dader hebben ontvangen.

Het verhaal van Natalia en het feit dat zij al maanden slachtoffer was van partnergeweld, staat niet op zich. Eerder deze maand kwamen er al meerdere zaken van vrouwen in het nieuws die zijn vermoord door hun (ex)-partner.

Dit vind je misschien ook leuk