Code rood en oranje voor regen in Málaga

door admin
Code rood en oranje voor regen in Málaga

Het Spaanse weerinstituut Aemet geeft code oranje voor de gebieden rond Ronda, de Costa del Sol en de streek van de Guadalhorce. In Málaga stad geldt code geel. Volgens de schatting van Aemet kan er van vrijdag tot zondag 27 november ruim 120 liter neerslag vallen. Tot nu toe was dat un Fuengirola 75 liter, in Torremolinos 54 liter, in Benalmádena 61 liter en in Ronda 11 liter.

Incidenten

Tussen vrijdag middernacht en zaterdagochtend 10 uur werden er 70 incidenten gemeld als gevolg van de heftige neerslag in de provincie. Het grootste deel betrof overstromingen in kelders, garages en lagergelegen woningen. Enkele straten en wegen raakten beschadigd door grote hoeveelheden water of modderstromen. De plekken waar de meeste meldingen vandaan kwamen zijn Málaga stad, Fuengirola en Benalmádena.

Geen persoonlijke ongevallen

In Mijas, Fuengirola en Benalmádena zijn gevallen bekend van automobilisten die vast kwamen te zitten door snelstromend water op wegen met een helling. Tot nu toe deden zich nog geen persoonlijke ongevallen voor.  Twee personen die in een normale auto onderweg waren in het gebied van Almayate bij Vélez-Málaga moesten van een overstroomde weg worden gered, maar waren ongedeerd.

Code rood

Aemet gaf om 5 uur zaterdagmorgen code rood aan het gebied in de vallei waar de Guadalhorce doorheen stroomt. Dit zwaarste weeralarm was tot 8 uur van kracht. Nu geldt tot middernacht code oranje. Ook rond Ronda geldt code oranje en in de Axarquía is het verlaagd naar code geel. 

Dit vind je misschien ook leuk