Noodweer verlaat Málaga met eerste sneeuw op bergen en veel incidenten

door admin
Noodweer verlaat Málaga met eerste sneeuw op bergen en veel incidenten

Boeren kunnen opgelucht ademhalen. De hoeveelheid water die nu dankzij de regen extra op voorraad is, is goed voor de consumptie van heel Málaga stad van twee maanden tijd. De stuwmeren en andere opslagplaatsen van water zijn nu op 39,4 procent van hun capaciteit gevuld met 243 kubieke hectometer. Vorig jaar was dat om deze tijd 349. Daar komt de komende dagen nog extra bij door de toevoer van rivieren en beken. 

Overlast

Inwoners ondervonden wel overlast. Hier en daar vielen bomen om, raakten kelders en garages overstroomd of werden wegen tijdelijk afgesloten vanwege enorme hoeveelheden water. In heel Málaga viel vorig jaar 450 liter per vierkante meter. Tussen vorige week maandag en zondagavond was dat 165 liter. In de Sierra de Mijas viel zelfs 250 liter per vierkante meter. Ook in de Valle Genal (zuidelijke Serranía de Ronda) viel 227 liter in Los Reales en 185 liter in Pujerra. Aan de kust was Fuengirola de dupe met 130 liter water. In de VAlle del Guadalhorce viel het meeste water in Coín met 106 liter per vierkante meter. 

Sneeuw

De Sierra de las Nieves doet zijn naam weer eer aan met een laagje poederwit op zijn toppen. Ook in de Serranía de Ronda viel hier en daar wat sneeuw. Skiërs kunnen sinds 26 november ook weer naar de Sierra Nevada om daar te skiën. Op dit moment is er 42 kilometer aan piste geopend. 

Dit vind je misschien ook leuk