Junta stort vast 2,7 miljoen euro voor eerste schade noodweer Málaga

door admin
Junta stort vast 2,7 miljoen euro voor eerste schade noodweer Málaga

De provincies Málaga, Cádiz en Huelva hadden in het weekend van 3 en 4 december te maken met hevige neerslag die op talloze plekken overstromingen tot gevolg hadden. De gemeenten Marbella en Estepona hebben ieder al voor 25 miljoen euro aan schade geclaimd. 

De criteria voor het betaalde bedrag per gemeente zijn: omvang bevolking, oppervlak gemeente, ernst van de schade en het beschikbare budget in de gemeentekas. Daarbij moeten gemeenten te maken hebben gehad met een neerslag van minstends 50 liter per vierkante meter of tien of meer zware incidenten hebben geregistreerd.

Het bedrag is bedoeld om te voorkomen dat basisvoorzieningen stil komen te liggen. Het gaat dan met name om schade rond drinkwatervoorziening, afwateringsystemen, riolering, belangrijke toegangswegen, wegsignalering, schoonmaak of schoolgebouwen. De gemeenten die geld ontvangen hebben vervolgens twee maanden de tijd om alle documenten op orde te krijgen. 

Lees ook: Resultaat noodweer Málaga: 23 miljoen euro schade en 6.000 gedupeerden en Code rood voor zware regen in de provincie Málaga en Hoe werkt de verzekering bij schade door noodweer in Spanje? 

Dit vind je misschien ook leuk