Vliegveld Málaga stuurt iedereen de parkeergarage in

door admin
Vliegveld Málaga stuurt iedereen de parkeergarage in

Het vliegveld van Málaga stuurt nu iedereen de parkeergarage in. Een mogelijkheid die de autoriteiten van de luchthaven bieden is vijftien minuten gratis parkeren in de Express Parking. Deze is het dichtst bij de oude plek waar mensen even konden stoppen om passagiers uit te laten. Sta je echter meer dan vijftien minuten geparkeerd, ook al gaat het om enkele seconden meer, dan betaal je direct voor het hele verblijf. Voor zestien minuten kost dat dan 1,79 euro. 

Chaos voorkomen

Het bestuur van het vliegveld wil met deze maatregel chaos voorkomen. Het aantal passagiers dat gebruik maakt van vliegveld Málaga blijft toenemen, waardoor er op drukke uren vaak lange file’s ontstaan omdat er te weinig plek is om even stil te staan. Dus deden mensen dat in dubbele rijen, waardoor ander verkeer niet meer kon passeren. 

Onnodige kosten

Met de nieuwe maatregel moet echter iedereen die anders even stil stond, in de rij voor de slagboom van de parkeergarage. Waarschijnlijk wordt de wanorde daarmee groter dan die was. Zo vrezen ook de professionele chauffeurs van autoverhuurbedrijven, taxi-diensten en touroperators. Mensen worden onnodig op kosten gejaagd en men is bang dat dit klanten gaat kosten. Daarbij bestaat op elke luchthaven de mogelijkheid om even snel een passagier uit te laten stappen, de koffers uit te laten en dag te zeggen. 

Het vliegveld denkt echter dat een kwartier parkeertijd voldoende is om die handelingen te verrichten. Wees in elk geval gewaarschuwd: er worden boetes uitgedeeld aan mensen die toch ergens stoppen waar dat niet is toegestaan. Het beste is om erg op tijd te vertrekken.

Dit vind je misschien ook leuk