Pablo ‘siempre fuerte’ Raez overleden in Marbella

door admin
Pablo 'siempre fuerte' Raez overleden in Marbella

Nadag hij vorig jaar uit eigen intiatief een campagne voerde voor meer beenmergdonaties, nam dat aantal in de provincie Málaga toe met 1.300 procent. Hij wilde op die manier mensen in dezelfde situatie als hij hoop bieden. De sterke en optimistische manier waarop hij met zijn ziekte omging raakte een gevoelige snaar bij tienduizenden mensen. 

Bij Raéz werd in 2015 leukemie geconstateerd. Na diverse behandelingen met chemotherapie kreeg hij beenmerg van zijn vader. Hierdoor herstelde hij een tijd tot de leukemie tien maanden later weer terugkeerde. Afgelopen november kreeg hij voor de tweede keer een beenmergtransplantatie, nadat eindelijk dankzij zijn eigen campagne een geschikte donor daarvoor was gevonden in de Verenigde Staten.

Na bleek dat deze transplantatie niet het gewenste effect zou gaan krijgen zei Pablo, wier motto ‘siempre fuerte’ was (altijd sterk): ‘De dood is een onderdeel van het leven, wees er niet bang voor maar houd ervan’. Pablo Raéz Martínez werd zondagmiddag begraven in Marbella. 

Dit vind je misschien ook leuk