Platform op drift door noodweer in Benalmadena

door admin
Platform op drift door noodweer in Benalmadena

Het staat geregistreerd in Bilbao en werd door een sleepboot van Cartagena vervoerd met bestemming Cádiz. De sleepboot die het transport verzorgde waarschuwde om 11:36 de kustwacht. Men had hulp nodig want door het noodweer, de sterke Levante wind met kracht 6 tot 7 en golven van 3 tot 4 meter hoog, was het platform niet meer te beheersen en brak los. 

De hulp werd gecoördineerd vanuit Tarifa. De kustwacht heeft de autoriteiten ervan verzekerd dat er geen sprake is van een potentieel gevaarlijke situatie aangezien er op 150 liter na voor de generator, verder geen brandstof op het platform aanwezig is. Ook zijn er geen bemanningsleden. 

Men vreesde even dat het gevaarte de jachthaven van Benalmadena, Puerto Marina zou bedreigen, maar de Levante-wind dreef het platform richting Marbella, waar het onderweg rond kwart over drie bij het strand van Benalnatura, vlakbij het Flathotel, bleef steken. Naar verwachting blijft het daar tot de zee en de weersomstandigheden na het weekend weer tot rust zijn gekomen en het wel weggesleept kan worden.

Op de kustweg ontstonden lange vertragingen omdat automobilisten allemaal werden afgeleid door het ongebruikelijke uitzicht vanaf de weg. Ook stapten velen zelfs uit om snel een selfie te maken met het platform op de achtergrond. 

Dit vind je misschien ook leuk